Paspoort laat jeugd kennismaken met attracties Krimpenerwaard

Deel dit:

Boezemmolen nr. 6 in Haastrecht. (Foto: Bas de Zeeuw)

Boezemmolen nr. 6 in Haastrecht. (Foto: Bas de Zeeuw)

KRIMPENERWAARD – Bij Imkerij De Nesse in Ouderkerk aan den IJssel wordt maandag 15 juni het Paspoort Krimpenerwaard gepresenteerd. Het paspoort wordt na de zomer gratis uitgereikt aan de jeugd in de Krimpenerwaard. Doel is om ze op een speelse manier kennis te laten maken met het aanbod van attracties in de polder.

“Met het paspoort ontdekt en ervaart de jeugd hoe mooi en gevarieerd de polder is”, vertelt initiatiefnemer Peter Egge. “Met een accent op natuur, educatie, cultuur, kunst en sport. Het paspoort is hierdoor uitermate geschikt voor kinderen van acht tot en met veertien jaar, maar er is geen leeftijdslimiet. Iedereen kan met het paspoort de veelzijdige attracties in de Krimpenerwaard bezoeken. Tevens vestigt het paspoort de aandacht op de verschillende dorps- en stadskernen, de natuur van het unieke slagenlandschap, de wandel-, fiets- en kanoroutes, evenementen, kunstroutes en de zilverstad Schoonhoven. De ruim dertig attracties geven een goede indruk van wat de polder te bieden heeft. De deelnemende attractie krijgt een hele pagina met tekst en foto in het paspoort en kan een bezoek extra aantrekkelijk maken door daaraan een korting of originele aanbieding te verbinden.”

Door geregeld een attractie te bezoeken verdienen kinderen stempels in hun paspoort. Er zijn ook nog bonusstempels te krijgen van activiteiten die op verschillende, wisselende plaatsen worden georganiseerd. Voor wie de meeste attracties bezoekt, zijn er prijzen te winnen. Er zijn dagarrangementen en streekpakketten te winnen. Daarnaast zijn er zogenaamde ‘poldertitels’ te verdienen en wordt er een Krimpenerwaard-Oorkonde uitgereikt.

Het eerste paspoort wordt op 12 september uitgereikt tijdens het evenement Krimpenerwaard in Beweging, aan het begin van het nieuwe schooljaar. Het is de bedoeling dat in september 2016 de eerste prijzen worden uitgereikt aan diegenen die de meeste stempels hebben verzameld. Het paspoort is twee jaar geldig, zodat er een jaar later nog een tweede ronde plaats heeft.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.