Technische hoogstandjes op demonstratiedag Fischer Technik Club [video]

Deel dit:

fischer5SCHOONHOVEN – De jaarlijkse demonstratiedag van Fischer Technik Club Nederland streek zaterdag neer in cultureel centrum Het Bastion in Schoonhoven. De clubleden toonden weer met trots hun bouwwerken aan het publiek.

FischerTechnik is een constructie- en bouwsysteem waarmee op schaal echt functionerende modellen worden gemaakt. Het materiaal is gemaakt van kunststof. De kern van het systeem is een unieke schuif/knelconstructie, waarbij nokjes in een ronde, half open gleuf worden geschoven. Dit levert een sterke verbinding op.

“Er staan vandaag weer heel veel mooie modellen”, vertelt clubvoorzitter Clemens Jansen in Het Bastion. “Zo heeft een van onze leden het bekende Brusselse monument het Atomium nagebouwd. Andere blikvangers zijn een enorme hijskraan en een grote graafmachine. We zien ook enkele technische hoogstandjes. Zo heeft een jongen een automatisch grijparm-machine gebouwd die balletjes oppakt. Bijzonder is de Smartie-machine die kleurt herkent en de snoepjes in bakjes sorteert.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.