Dit bericht is 1885 keer gelezen

BERGAMBACHT/ROTTERDAM – De douane heeft donderdag en vrijdag tijdens diverse controles twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het gaat in totaal om 1064 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 79 miljoen euro.

Drie verdachten zijn aangehouden nadat ze op de vlucht sloegen toen ze werden gezien op het terrein van containeroverslagbedrijf ECT Delta. Het gaat om drie mannen van 22, 24, en 32 jaar en komen uit Rotterdam, Bergambacht en Gouda. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachten op het haventerrein waren voor een container geladen met potjes paprika’s. Naast de potjes trof de douane ook 106 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Peru en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland.

Tijdens een controle vrijdag in de Rotterdamse haven heeft de douane een partij van 958 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen zaten verstopt in een container geladen met bananen. De container was aangekomen met een zeeschip uit Costa Rica. De lading was bestemd voor een bedrijf in Bazel.

De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Dit bericht is 1885 keer gelezen

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief