Archieven

Dit bericht is 1006 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Voor het burgemeesterschap van Krimpenerwaard hebben 13 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 8 januari 2024 in functie treden.

De sollicitanten – 1 vrouw en 12 mannen– variëren in de leeftijd van 44 en 59 jaar. Van de 13 sollicitanten hebben 10 sollicitanten een achtergrond als (oud) wethouder of (oud) burgemeester. De overige sollicitanten zijn te beschouwen als zij-instromer.

De commissaris van de Koning zal de komende periode de dossiers van de sollicitanten compleet maken, onder meer door referenties op te vragen. Aanvullend voert hij gesprekken met sollicitanten. Vervolgens vindt er overleg plaats over de bevindingen van de commissaris van de Koning met de vertrouwenscommissie, een afvaardiging van de gemeenteraad. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten en doet een aanbeveling op basis van de profielschets die de gemeenteraad heeft vastgesteld. De gemeenteraad zal vervolgens twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Dit bericht is 1006 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief