Archieven

Dit bericht is 637 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:  Zoals men in Oostenrijk zegt, is vrouw Holle op bezoek geweest. Een prachtig sneeuwdek heeft inmiddels Serfaus in Tirol bedekt.

 

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Met een hoofdzakelijk zuid tot zuidwestelijke stroming in de atmosfeer zijn bij ons de temperaturen betrekkelijk mild te noemen. Ook vandaag is dit het geval met een maximum waarde van rond de 8 tot 9 graden. De bewolking die aan het einde van de ochtend snel toeneemt brengt voor de middag een flink neerslaggebied. Aan het einde van de middag zijn er weer wat opklaringen mogelijk als het front voorbij is getrokken. Echter de lucht die wordt aangevoerd is onstabiel van opbouw, dit betekent dat door een stijgende luchtbeweging de bovenste laag snel afkoelt en er buien ontstaan. Met name aan de kust kan hier onweer bij zitten en het is niet geheel uitgesloten dat er ook in de Krimpenerwaard de komende nacht een onweersklap valt. Morgen zitten we precies tussen twee fronten in en mogen we een open weerbeeld verwachten met behoorlijke opklaringen, afgewisseld met een aantal buien. In de loop van de middag gaat de bewolking vanuit het westen opnieuw toenemen en zeker in de avond en nacht naar vrijdag valt er regen. De temperatuur ligt op donderdag en vrijdag rond de 10 graden. Op vrijdag hebben we flink wat opklaringen en wordt de buienactiviteit, zeker in de middag, flink onderdrukt. Ook zaterdag kunnen we van dit rustige intermezzo profiteren met flinke zonnige perioden, maar dan wel met een iets lagere temperatuur. Op zondag zal de bewolking toenemen en mogen we zeker de tweede helft van de dag rekenen op een neerslaggebied dat ook over de Krimpenerwaard trekt. Achter dit gebied stroomt licht onstabiele lucht over ons land uit, waarbij de temperatuur rond de 9 graden ligt. Vanaf woensdag 30 november wordt het droger en stabieler.

Algemene weersituatie:

Nog steeds is een groot sturende depressie bij IJsland onze “weermotor”, maar hier komt de komende week gedeeltelijk verandering in. Er vormt zich een hogedrukgebied dat een kern boven Oost Europa en de Baltische Staten vormt. Tegelijkertijd gaat een depressie voor anker in het Middellandse Zeegebied, waardoor er bij ons een oostelijke stroming op gang gaat komen.

 

Lange termijn:

De verandering, zoals omschreven bij de Algemene Weersituatie,  had een winterinval kunnen betekenen, maar dan moet er wel koude lucht en een sneeuwlaag boven Oost-Europa aanwezig zijn. Helaas is dit nog niet het geval, waardoor we aan het einde van  volgende week wel de temperatuur naar beneden zien gaan tot onder het vriespunt in de nacht en ochtend, maar nog ruimschoots boven nul overdag. Onzekere factor is hierbij het ontstaan van mist, want dan zal het overdag nog maar net boven het vriespunt komen. Na het weekend van 3 en 4 december lijkt het hogedrukgebied verbinding te maken met het Azorenhoog. Als dit ook daadwerkelijk gebeurt, draait de wind weer naar het zuidwesten en is de kans op serieus winterweer nihil. De kaarten van de verschillende modellen op termijn komen nog niet met elkaar overeen, zodat de kans op een aanval van “Koning Winter” nog niet geheel verkeken is.

Dit bericht is 637 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief