Archieven

Dit bericht is 842 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:  Misschien dat het toch nog gaat lukken deze winter.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

De woensdag kenmerkt zich met name door de stevige wind, die het ondanks de maximum temperatuur van 8 graden kouder doet aanvoelen. Hoewel het noorden van Nederland behoorlijk wat buien krijgt te verwerken, lijkt het in de Krimpenerwaard het eerste gedeelte van de dag zo goed als droog te blijven, al verwacht ik dat er door de koude bovenlucht toch zo nu en dan een buitje kan uitzakken. In de loop van de middag komen er steeds meer buien die tot in de avond voortduren. Een klap onweer behoort tot de mogelijkheden.

Donderdag staat in het teken van de nodige regen. In de nacht, ochtend en middag valt van tijd tot tijd regen bij een temperatuur van circa 8 graden. De wind is matig en daarmee iets minder sterk dan op woensdag.

Vrijdag lijkt een droge dag te worden en mogen we flinke opklaringen verwachten. De wind is weer iets afgezwakt en de temperatuur kan oplopen tot boven de 10 graden! Dit zal voorlopig wel niet meer gebeuren, want zaterdag begint de temperatuur aan een langzame neerwaartse beweging. Zaterdag maximaal 9 graden en zondag een graadje minder, waarbij het zaterdag ondanks veel bewolking droog blijft en zondag meer opklaringen geeft maar ook een aantal buien.

dag datum weerbeeld wind max.temp min.temp neerslag
woensdag 1-feb eerst droog , maar later buien en wind 5-6 Bft 8 6 2,5mm
donderdag 2-feb bewolkt en regenachtig 3-4 Bft 9 6 3,2mm
vrijdag 3-feb bewolkt met aantal opklaringen 2-4 Bft 11 7 0,0mm
zaterdag 4-feb bewolkt maar droog 2-3 Bft 8 7 0,2mm
zondag 5-feb Zon in de ochtend buien in de middag 2-3 Bft 8 5 2,5mm
maandag 6-feb Droog, wisselende bewolking 1-2 Bft 7 1 0,0mm
dinsdag 7-feb Droog met opklaringen 2-3 Bft 8 -1 0,0mm

Algemene weersituatie:

Een groot hogedrukbolwerk domineert op de weerkaart ten zuidwesten van Ierland. Dit gebied strekt zich over een groot gedeelte van de Atlantische Oceaan, zuid Europa en Rusland uit. Wij liggen hierdoor aan de noordkant van de as van het systeem, waardoor een westelijke stroming overheerst. Tegelijkertijd is de depressie activiteit naar het noorden toe erg groot, waardoor fronten met neerslag en zo nu en dan veel wind tot ons land kunnen doordringen. De Krimpenerwaard wordt iets beschut, doordat de grootste buienactiviteit in noord Nederland zal plaatsvinden. Begin volgende week begint het hogedrukgebied zich naar centraal Europa te verplaatsen, maar breidt het zich ook uit in de richting van Scandinavië. Een tweede hogedrukcel gaat opnieuw boven de Atlantische Oceaan voor “anker”, waardoor het erop lijkt dat er blokkade ontstaat en depressies hun invloed op ons weer gaan verliezen. Dit lijkt een voorzichtige opmaak voor een nieuwe winterinval!

Lange termijn:

Hoewel de verschillende modellen het niet geheel eens zijn met de positionering van het sturende hogedrukgebied, lijkt “Koning Winter” toch nog een poging te wagen om bij ons serieus winterweer te brengen. In eerste instantie lijken de nachten lichte, plaatselijke matige vorst te geven, wat vooral te danken is aan brede opklaringen in de nacht. De maximum temperaturen zijn erg gevoelig voor de windrichting, maar vooralsnog lijkt het overdag net boven het vriespunt uit te komen. Bij een iets sterkere aflandige wind kan dit echter snel veranderen in volledige ijsdagen. Voor de winter- en schaatsliefhebbers wordt het dus spannend!

Dit bericht is 842 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief