Archieven

Dit bericht is 1374 keer gelezen

 

 

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: De actuele weerkaart laat een verhoogde depressieactiviteit op de Atlantische Oceaan zien. Wij plukken daar de “zure vruchten” van .

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

De komende dagen zal het weer steeds wisselvalliger worden en dat merken we als eerste op zaterdagmiddag als er pittige buien kunnen vallen die in de loop van de avond gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. Vooruitlopend op de buien loopt de temperatuur nog op tot 15 graden. Deze waarde gaan we de komende dagen niet meer halen, maar direct veel kouder wordt het nog niet. Tot het einde van de week valt met name de toenemende wisselvalligheid op, waardoor alleen de maandag droog zal verlopen. De zon die op maandag juist weer verstek laat gaan zien we op de daaropvolgende dagen tussen en na de buien gelukkig wel. De verwachte neerslaghoeveelheid voor de komende week bedraagt meer dan 25 mm, waardoor maart 2023 een natte maand dreigt te worden.

dag datum weerbeeld wr wind Bft max.temp min.temp neerslag mm
zaterdag 19-mrt Vanuit het zuidwesten toenemende bewolking gevolgd door regenbuien, mogelijk gepaard met onweer en hagel. Tijdens buien kans op windstoten zuid 3bft 15 9 3,5mm
zondag 20-mrt Veel bewolking en kans op een bui rond het middaguur. In de middag is een kleine opklaring mogelijk. zuid-west 3bft 11 5 1,0mm
maandag 21-mrt Veel bewolking en een aantrekkende wind. De kans op neerslag is klein. zuid-west 2-3bft 10 5 0,0mm
dinsdag 22-mrt In de nacht en ochtend wat regen. Sterke wind in de middag met opklaringen. zuid-west 3-5bft 13 9 2,5mm
woensdag 23-mrt Overtrekkend regengebied in de ochtend met in de middag wat opklaringen. zuid-west 4-5bft 11 8 10mm
donderdag 24-mrt Toenemende buiïgheid met opklairngen. Wisselvallig zuid-west 4-5bft 11 8 12mm
vrijdag 25-mrt Buien en sporadische opklaring. west 3-4bft 11 7 4,5mm

Algemene weersituatie:

In onze omgeving liggen behoorlijk wat restanten van oude fronten. Deze restanten activeren zaterdag met het binnenstromen van koude lucht in de hogere luchtlagen en worden vervolgens opgenomen in de zich sterk ontwikkelende west-circulatie. De straalstroom heeft zich inmiddels weer hersteld en deze voert een aantal depressies vanaf de Atlantische Oceaan richting west-Europa. De fronten die hierbij horen zullen zich vanaf dinsdag steeds meer doen gelden, waardoor de wisselvalligheid steeds groter wordt. De neerslag die hierbij hoort zal de regenmeters de komende week flink vullen.

 

Lange termijn:

De verhoogde depressieactiviteit en de met name noordelijke stroming van deze gebieden doet de wind in de loop van de week veranderen van zuid naar noordwest volgend weekend. Zoals de kaarten er nu bij liggen lijkt het volgende weekend een duidelijke daling van de temperatuur te geven, waarbij de kans op natte sneeuw tijdelijk aanzienlijk is. Na het volgende weekend lijkt het weer rustiger te worden onder invloed van een opbouwend hogedrukgebied, waardoor er veel meer ruimte is voor de zon. De temperatuur zal een grote spreiding geven, met in de nacht kans op lichte vorst en in de middag temperaturen weer oplopend tot boven de 10 graden.

 

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 1374 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief