Archieven

Dit bericht is 677 keer gelezen

SCHOONHOVEN – ‘Het openbaar groen in de straten en wijken kan stukken beter en leuker’. Dat is de mening van drie vrouwen die zich inzetten om je eigen woonomgeving te verfraaien en te verrijken. Woensdag 15 november is de aftrap met een ‘Groene Bruisavond’.  Een bijeenkomst om te brainstormen met als doel een concreet actieplan.

Initiatiefneemster voor de actie is de Schoonhovense Loes Verton. Voor de tweede maal moest afgelopen zomer haar minituintje onder een straatboom het ontgelden. “In opdracht van de gemeente is door een extern bedrijf onkruid weggehaald”, vertelt Loes haar niet prettige ervaring. “Helaas heeft de schoffelploeg ook mijn aangelegde boomspiegel weggehaald. Vorig jaar gebeurde dit ook al. Dat is voor mij aanleiding geweest om hier verandering in te brengen.”

Contact
Loes kwam in contact met stadsgenote Dora Wempe die al eerder met dit bijltje heeft gehakt. “Tien jaar geleden woonde ik in Gouda en ben na een bruisavond in actie gekomen”, verklaart ze haar enthousiasme. “Het is ontzettend leuk om met elkaar in de wijk bezig te zijn. Je hoeft echt geen hovenier te zijn om hieraan mee te doen. Je komt met elkaar in contact en het geeft je enorm veel voldoening en energie.”

Brainstormsessie
Samen met Loes Ambrosius ontvangen de vrouwen komende woensdagavond geïnteresseerden die meedoen aan de brainstormsessie. “Via social media hebben we al meerdere aanmeldingen”, laat Loes Ambrosius weten. “Fijn dat het zo leeft, ik verwacht dat er veel goede ideeën uitkomen. Straks kun je samen met andere buurbewoners aan de slag om het groenperkje in je straat op te fleuren. Het geeft een beetje gezelligheid en trekt bovendien vogels, vlinders en andere insecten aan. Het plan beperkt zich niet tot Schoonhoven. We richten ons op de gehele Krimpenerwaard.”

Vruchtbare aarde
Of het bij de groenperkjes in de straat beperkt blijft, dat moet de bruisavond uitwijzen. Wat de dames betreft blijft het daar niet bij: “Er zijn zoveel stukjes grond met alleen maar grond of gras, daar kun je prachtige plekjes van maken. Denk aan buurttuinen, speelgroen, pluktuin of een voedselbos”, zegt Dora. “Hopelijk valt dit idee bij veel inwoners in vruchtbare aarde”, is haar kwinkslag tot besluit.

De Groene Bruisavond wordt gehouden op woensdag 15 november om 19.30 uur bij Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45 B in Schoonhoven. Inloop vanaf 19.00 uur.

Dit bericht is 677 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief