Archieven

Dit bericht is 1763 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk. Zelf bekijken, dat kan:  www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

 

Bij de foto: Voorjaarsgroen explodeert onder zonnige omstandigheden. (foto: Gerald van der Stelt)

Algemene weersituatie:

Precies op het juiste moment zijn wij onder invloed gekomen van een krachtig hogedrukgebied met zijn kern boven de Noordzee. Weliswaar niet stationair maar langzaam bewegend in oostelijke richting, houdt dit gebied ons weer tot en met halverwege maandag onder de vleugels, waardoor wij kunnen genieten van prachtig en rustig voorjaarsweer. Vanaf maandag komt een zich verder ontwikkelend (wij noemen dit uitdiepend) lagedrukgebied ten zuidwesten van Groot-Brittannië te liggen, dat ons weer voorbij het Pinksterweekend gaat beïnvloeden. De depressie blijft in eerste instantie ten zuidwesten van ons rondtollen, waardoor wij met name op dinsdag en woensdag met actieve fronten moeten afrekenen. De depressie lijkt pas aan het einde van de week langzaam ten westen van ons richting Scandinavië te trekken. Gezien deze ontwikkeling lijkt het weer voor het Pinksterweekend onstabiel met geregeld buien en een temperatuur van onder de 20 graden.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Met slechts wat restanten aan bewolking op grote hoogte mogen wij vandaag, zaterdag en zondag rekenen op zonnige dagen, waarbij de temperatuur op zondagmiddag dicht bij de 25 graden komt. Voor de Krimpenerwaard lijkt dit net niet te lukken, maar het oosten van Nederland haalt deze waarde zeker. Vandaag moeten we het nog doen met ongeveer 21 en morgen met 23 graden. Voor het gevoel zal het wellicht warmer zijn, omdat er weinig wind is. Op de nadering van de aangekondigde depressie gaat de wind op zondag vanuit het zuidoosten iets steviger doorstaan en zal aan het einde van de middag de bewolking langzaam gaan toenemen. Dit resulteert uiteindelijk in neerslag op de maandagmiddag in de vorm van een aantal buitjes. Onweer lijkt voor ons gebied niet aannemelijk, maar kan niet geheel worden uitgesloten. De temperatuur ligt nog steeds in de buurt van de 20 graden. Pas op dinsdag zet zich de echte verslechtering in, waarbij met name in de middag behoorlijk wat regen zal vallen. Dit regengebied ligt ook woensdag nog boven ons hoofd en zorgt voor een kille, natte dag bij maximaal 16 graden. Op donderdag en vrijdag is de wisselvalligheid een stuk minder en is er ruimte voor flinke opklaringen. De temperatuur kan dan weer iets klimmen tot maximaal 19 graden. Op vrijdag nadert er weer een actief front wat de bewolking doet toenemen en in de avond regen brengt.

Lange termijn:

De weersverbetering die zich voorzichtig op de verste weerkaarten aandient, door luchtdrukstijgingen in onze omgeving, lijkt zich te laat te gaan ontwikkelen om ons weer met Pinksteren positief te beïnvloeden. Er is op 2e Pinksterdag iets meer ruimte voor de zon, maar droog houden we het niet. De drogere perioden nemen vanaf dinsdag 21 mei wel toe en ook de temperatuur lijkt weer in de buurt te kunnen komen van de 20 graden. Een aantal weerkaarten zinspeelt op een opbouwende hogedrukcel die uiteindelijk ten noordoosten van ons voor “anker” gaat. Dit zou de aanzet kunnen zijn van een mooi slotakkoord van de maand mei.

Volgende weerbericht, met de verdere ontwikkeling onder voorbehoud gepland dinsdag 14 mei  2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 1763 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief