Archieven

Dit bericht is 725 keer gelezen

RTV Krimpenerwaard zamelt samen met bibliotheek Krimpenerwaard cadeaus in voor de actie Sintvoorieder1. Van 20 t/m 24 november staat de actie centraal in het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Krimpenerwaard’ (9.00-12.00 uur). Tijdens de actieperiode worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.

In de grote steden krijgt een op de negen kinderen met Sinterklaas geen cadeau omdat zij opgroeien in (verborgen) armoede. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen.

Met de cadeaus die worden ingezameld maakt de stichting pakketten waarin naast een of meerdere cadeaus ook altijd iets lekkers en een gedicht zit. Om die reden hoeven de gedoneerde cadeaus, met een waarde van maximaal 25 euro, niet ingepakt te worden. Ook Sinterklaas snoepgoed is van harte welkom. Stichting Sintvoorieder1 wil er met deze werkwijze voor zorgen dat geen enkel kind zich anders voelt dan hun leeftijdgenootjes die in een draagkrachtiger gezin opgroeien.

Samenwerking van in totaal 12 omroepen
De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie bij RTV Krimpenerwaard, maar de actie is groter dan dat. Omroep West initieert de actie, samen met nog tien andere lokale omroepen uit de regio Zuid-Holland-Noord. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 50.000 cadeaus in te zamelen. In 2022 stond de doelstelling in eerste instantie op 20.000 cadeaus, maar uiteindelijk kwam de eindstand toen uit op 47.459 cadeaus.

Doneer bij de studio of bibliotheek
Iedereen is welkom om een cadeau te komen doneren in de studio van RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57A in Bergambacht. Dat kan op zaterdag 18 november van 9.00-12.00 uur en op dinsdag 21 november van 9.00-17.00 uur.

Daarnaast is het mogelijk om bij de bibliotheek in Schoonhoven, Lekkerkerk en Bergambacht cadeaus te komen doneren. Dit kan van maandag 20 tot en met donderdag 23 november van 14.00 tot 17.00 uur.

Luister mee
Gedurende de week van 20 t/m 24 november wordt van de actie verslag gedaan in het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Krimpenerwaard’ dat van 9.00-12.00 uur te beluisteren is.

Op vrijdag 24 november komen alle omroepen tussen 18.00-19.00 uur samen in Den Haag, waar gezamenlijk een grote finale-uitzending wordt gemaakt, waarbij onder leiding van Maartje van Wegen de eindstand van de actieweek bekend wordt gemaakt. Deze finale-uitzending is te volgen via Radio West en TV West in de Krimpenerwaard.

Luisteraars worden opgeroepen te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of met collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending cadeaus te komen doneren.

Omroep West
Deze actie is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol neemt om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen. De lokale omroepen die zich dit jaar bij de actie van Radio West en RTV Krimpenerwaard aansluiten zijn Den Haag FM, Sleutelstad (Leiden e.o.), omroep Bo (Bollenstreek), RTV Katwijk, ZFM Zoetermeer, Studio Alphen, Omroep Delft, Midvliet, RTV Gouwestad en Feel Good Radio (Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk).

Naast deze actie werken Omroep West en de lokale omroepen al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio.

Meer informatie over actie is te lezen via www.rtvkrimpenerwaard.nl/site/sint.

Dit bericht is 725 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief