Archieven

Dit bericht is 884 keer gelezen

Het is half november wanneer ik deze column schrijf. De afgelopen maanden heb ik geprobeerd u een inkijkje te geven in datgene wat mij als uw burgemeester heeft beziggehouden. De vertrouwenscommissie heeft succesvol zijn werkzaamheden beëindigd. De naam van mijn opvolger is bekend. Voor mij tijd om af te ronden.

Een nieuwe burgemeester. Hans Beenakker, nu nog burgemeester van Tiel, is vanaf 8 januari de burgemeester van de Krimpenerwaard. Tijdens de vergadering van de gemeenteraad op 2 november is hij unaniem gekozen. De voordracht van de vertrouwenscommissie werd gevolgd. Hij kon zich door een beeldverbinding in de gemeenteraad al even kort voorstellen maar na het Koninklijk Besluit, de officiële benoeming door de Koning, zal hij zeker uitgebreider met iedereen kennis gaan maken. De installatie door de Commissaris van de Koning rond dit proces dan af.

Ik ben inmiddels in Tiel geweest om als collega burgemeesters nader kennis te maken en een eerste overdracht te doen vanuit de gemeente.

Naast de voordracht van de nieuwe burgemeester bespraken we daarna op 7 november ook de begroting in de gemeenteraad. Er zijn 177,5 miljoen euro’s te verdelen naar o.a. Veiligheid, Bestuur, Economie en het Sociaal Domein. Het is een berg geld en dus een grote verantwoordelijkheid. Alle politieke partijen vonden het in hun bijdragen vanzelfsprekend om niet met grote wensen te komen die geld zouden kosten. We gaan immers onzekere tijden tegemoet en dan is het verstandig de hand op de knip te houden. Met een ruime meerderheid werd de begroting aangenomen en kon deze financiële cyclus worden afgerond.

We bezochten met het college het prachtige bedrijf van Stinis (www.stinis.com) in Krimpen aan de Lek. Nooit geweten dat in de meeste wereldhavens dit bedrijf verantwoordelijk is voor de gigantische apparatuur, spreaders, die het mogelijk maakt zeecontainers op te pakken en te verplaatsen. Ik probeerde deze zomer het met onze kleinzoons na te doen in Madurodam maar dat waren vast geen Stinis spreaders want grip kregen we niet op de te verplaatsen dozen daar. Daarna bezocht het college de Stichting Ouderenvoorziening in Krimpen aan de Lek. We werden bijgepraat over hun uitdagingen van deze tijd en de plannen en ambities voor de toekomst.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de verkiezingen van 22 november. Op 31 stembureaus kunt u in de Krimpenerwaard uw stem uitbrengen. Kunt u zelf niet? Machtig dan iemand anders.

Half november is het tijd om Sinterklaas te verwelkomen in de Krimpenerwaard. Hij komt in alle kernen langs en als burgemeester mag ik hem meestal als eerste begroeten. Het is een race tegen de klok om overal te kunnen zijn maar het plezier van de kinderen maakt alles goed.

 

 

 

Dit bericht is 884 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief