Archieven

Dit bericht is 1647 keer gelezen

LEKKERKERK – V.V. Lekkerkerk heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het nog prille seizoen gewonnen. Thuis tegen de amateurs van Excelsior werd het 5-1 voor het team van trainer Edward Knook.

Lekkerkerk begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut lag de bal achter de doelman van de bezoekers: 1-0 Aanvoerder Bart Sterrenburg gaf een prima steekbal op Nils van Niekerk, die de score opende. Na een te korte terugspeelbal van Kjeld Boers bracht keeper Denny de Waal prima redding. Boers maakte zijn foutje in de dertiende minuut helemaal goed door de 2-0 aan te tekenen. Na een uitstekende aanval over rechts was Bart Sterrenburg opnieuw de aangever. Boers hoefde de bal bij de tweede paal alleen maar binnen te lopen.

Tot aan de rust gebeurde er niet heel veel meer. Alleen moest Kjeld Boers zich in de   achttiende minuut laten vervangen vanwege een lichte blessure. Zijn vervanger was Gertjan Rothman.

Na de pauze kwamen Stijn Ruberg, Jeffrey Altheer en Samuel Almeida de Cardoso als invallers in de ploeg voor Nils van Niekerk, Jay de Jong en Danny Hoogendoorn. Het duurde tot aan de 55 e minuut voordat Lekkerkerk weer van zich liet horen. Na een uitstekende aanval over de rechterzijde bediende Jeffrey Altheer ploeggenoot Samuel Almeida de Cardoso bij de eerste paal. Zijn inzet werd nog verwerkt door de keeper van de bezoekers, maar de zeer gedreven en goed spelende Bart Sterrenburg was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te tikken: 3-0. In de 62e minuut was het weer raak voor de thuisploeg. Na een corner goochelde Ferry den Hoed de bal tot bij Pim Molenaar. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot beheerst de 4-0 binnen.

Na deze goal verslapte Lekkerkerk enigszins, waardoor de bezoekers de kans kregen om van dichtbij in de 66e minuut de eretreffer te maken. Het slotakkoord was weer voor de gastheren. Na een werkelijk prachtige aanval over vele schijven maakte uiteindelijk de weer ingevallen Danny Hoogendoorn de 5-1 door de bal binnen te tikken bij de tweede paal. Afwezig waren vandaag nog keeper Dillan Heijnen (met lichte klachten) en Faybian Hertstein (vakantie).

Komende zaterdag (29 augustus) staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Lekkerkerk 1 speelt om 14.30 uur thuis tegen het Schiedamse SVV.