Archieven

Dit bericht is 4820 keer gelezen

BERGAMBACHT- De ambulancepost Zuidbroek verhuist op 28 augustus naar Bergambacht. De post in Berkenwoude verdwijnt en zal een plek krijgen in Bergambacht waar ook het politiebureau en de brandweer zitten. 

De aangekondigde verplaatsing van de ambulancepost Zuidbroek naar Bergambacht heeft eerder veel vragen opgeroepen. Onder andere Leefbaar Krimpenerwaard heeft vragen gesteld over de aanrijtijden in Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en deels Lekkerkerk.

Eerder was Johan van Rhijn, beleidsmedewerker Ambulancedienst Hollands Midden te gast in de Waard aan Tafel bij RTV Krimpenerwaard. Hierin legt hij uit, waarom er is gekozen voor een andere locatie van de ambulancepost. “Wij moeten ons in de gemeente Krimpenerwaard meer oriënteren op het oostelijke deel van de gemeente. Het westelijke deel, tegen Krimpen aan den IJssel aan, is het deel dat eigenlijk door ambulancedienst Rotterdam-Rijnmond verzorgt moet worden. Zij zijn daar ook van op de hoogte, dus dat gaan ook gebeuren als wij daar weggaan”, legt Van Rhijn uit.

In 2022 is er onderzoek gedaan om te kijken wat de beste plek is voor de ambulancepost. “Er is gekeken hoe wij het beste de ambulances kunnen spreiden. Dan houd je rekening met de plekken waar de meeste mensen wonen. Als je dan de Krimpenerwaard erbij pakt, en je moet je meer op het oosten oriënteren, dan zie je dat Schoonhoven en Bergambacht de meeste inwoners hebben. Dat betekent dat met de verplaatsing van de ambulancepost naar Bergambacht die aanrijtijden worden verbeterd. Dat is onze uitdaging, om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk, zo veel mogelijk mensen bereiken”, aldus Van Rhijn.

Bekijk het hele interview met Van Rhijn terug in de video hieronder

 

 

Dit bericht is 4820 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Ambulancepost Zuidbroek verhuist 28 augustus naar Bergambacht

  • Jammer dat er altijd plannen achter een bureau worden gemaakt en niet vanuit de praktijk worden bekeken. Hoeveel geld is hieraan al uitgegeven, wat zoveel beter besteed had kunnen worden.

  • Daar blinkt de Gemeente Krimpenerwaard in uit Ineke. Zoals in Schoonhoven de herinrichting van het gebied buiten de Veerpoort en het weer terugdraaien er van. Om over de afsluiting van de Veerpoort maar te zwijgen. Dit veroorzaakt alleen maar een verplaatsing van de verkeersstroom naar de Wal en de Korte Dijk. Ontbindt de Gemeente Krimpenerwaard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief