Archieven

Dit bericht is 3891 keer gelezen

LEKKERKERK- Vier jaar lang was het onduidelijk wat er precies met Amicitia zou gebeuren. Het was onzeker of er ruimte zou blijven voor dorpsactiviteiten, verenigingen, feesten en partijen in het gezellige Lekkerkerk. Maar nu is er eindelijk duidelijkheid: Amicitia blijft.

“We zijn ontzettend blij en opgelucht dat deze duidelijkheid er nu eindelijk is en ook nog met een positief resultaat”, laat Bert Lammens, secretaris Stichting Dorpshuis Lekkerkerk weten. “We zijn vier jaar bezig en een van de uitgangspunten is altijd geweest: onderdak voor de verenigingen. Veel verenigingen zijn gebleven, maar sommigen zijn weggegaan. Zoals de bridge die zijn naar Krimpen aan de Lek verhuisd, maar hebben al laten weten graag terug te komen. En ook andere verenigingen hebben aangegeven: als er weer mogelijkheden zijn komen we graag terug.”

Niels Huisman en Mark Wissink van het Centrum Bergambacht hebben besloten het pand te kopen en nieuw leven in te blazen. Er zal gefaseerd gewerkt gaan worden aan vernieuwingen en verbeteringen. Zowel in concept als in pand. Ondertussen is Amicitia gewoon open voor feesten, partijen, verenigingen, dorpsactiviteiten en catering. Stichting Dorpshuis Lekkerkerk zal als huurder haar activiteiten voor de verenigingen uit gaan voeren. Het Huisje van de Zeeuw blijft in de huidige vorm bestaan onder leiding van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

‘Op Lekkerkerk gebeurt het weer’
Voor de aankomende tijd staan er al een aantal evenementen op de planning. Er is een keer per maand een bandavond op vrijdagavond. De eerste staat gepland voor 15 september. Op 30 september wordt er in samenwerking met de winkeliersvereniging een Oktoberfest georganiseerd. “In november hebben we Back To The ’80s en in december Back To The Shop. Ook zijn we in gesprek met jeugdwerk om wat leuks te organiseren in de herfstvakantie”, vertelt Wassink.

De evenementen worden aangekondigd op de socials van het Amicitia. Ook zijn ze bezig met een website, zodat iedereen daar ook alle informatie kan terugvinden. Kortom, het Amicitia is weer als vanouds. “Dat was ook het uitgangspunt, Lekkerkerk daar moest het weer gaan gebeuren en het gaat ook weer gebeuren”, aldus Lammens.

Bekijk de hele video met alle interviews terug via de video bovenin het artikel.

Dit bericht is 3891 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief