Archief

Dit bericht is 1306 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Anke van den IJssel is onlangs in de Krimpenerwaard een afdeling van ZorgMies gestart. Dit is een landelijke organisatie voor particuliere mantelzorgondersteuning in en om het huis. “Mantelzorgers zijn best een beetje overbelast en die kunnen wel wat hulp gebruiken”, vertelde Anke van den IJssel zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Initiatiefneemster van ZorgMies Nederland is Jeannette Kooiman. Zij keek zo’n zes jaar terug samen met haar dochter een aflevering van Geer & Goor, waarin eenzame ouderen voorbij kwamen. Ze trokken zich die eenzaamheid zo aan, dat ze samen besloten daar iets te gaan doen, met als resultaat dat ZorgMies inmiddels rond de dertig vestigingen telt, waaronder nu dus ook de Krimpenerwaard.

Zorgmies wil ondersteuning bieden aan mantelzorgers die het nodig hebben. Van den IJsel: “Het blijkt dat mensen die voor elkaar zorgen – natuurlijk fantastisch als dat lukt met een groep vrijwilligers om je heen – vaak wel overbelast raken. En in dat geval kunnen wij niet-medische ondersteuning bieden aan zowel zorgvragers als zorgverleners. Je kunt ons inhuren, het is dus niet gratis, maar er zijn wel verschillende mogelijkheden om dat te regelen dat het niet zelf betaald hoeft te worden. Denk bijvoorbeeld aan het Persoonsgebonden Budget of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Een greep uit het dienstenpakket van ZorgMies: hulp in huis, gezelschap, 24-uurs zorg, slaap- en waakservice, begeleid vervoer en gezinshulp. “Hierbij is maatwerk het uitgangspunt. Ook in de Krimpenerwaard blijven veel zorgvragen, van jong en oud, vaak onnodig onbeantwoord. Dat is jammer. Daar wil ik wat aan doen.”

De uit Rotterdam afkomstige Anke van de IJssel – opgeleid voor beleid en management in de zorg – is de afdeling Krimpenerwaard twee weken terug gestart. Ze is nu bezig met ware mediacampagne om met haar nog jonge onderneming voet aan de grond te krijgen in het gebied. “Ik ben nu nog alleen, maar hoop natuurlijk snel in personeel uit te kunnen breiden. Er zijn al een aantal zeer enthousiaste ZorgMiesen – en zelfs een ZorgSiem – die staan te trappelen om te beginnen.”

Meer informatie over ZorgMies Krimpenerwaard staat op de website van ZorgMies of is te verkrijgen via krimpenerwaard@zorgmies.nl.

Dit bericht is 1306 keer gelezen

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief