Archieven

Dit bericht is 1382 keer gelezen

LEKKERKERK- Wereldkampioene wielrennen Annemiek van Vleuten neemt komende donderdag deel aan de 59e editie van de Ronde van Lekkerkerk. Het wielercriterium zal één van haar laatste wedstrijden op Nederlandse bodem worden.

De 40-jarige wielrenster van Movistar Team, die vorige week voor het derde jaar op rij de Vuelta a Espana won en vorig jaar ook de beste was in de Tour de France en Giro d’Italia, is bezig aan haar laatste seizoen als wielrenster. Ze zal in Lekkerkerk ook de korte tijdrit voorafgaand aan het criterium rijden.

De erelijst van Van Vleuten is gigantisch. Haar wereldtitel van afgelopen seizoen in het Australische Wollongong was haar tweede. Ze won de mondiale titel ook twee keer in het tijdrijden en werd in die discipline in 2021 ook olympisch kampioene in Tokio. Waar ze onlangs voor de derde keer de Vuelta a Espana won, werd ze vorig seizoen voor de derde keer winnares van de Giro d’Italia. De klassiekers Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en Strade Bianche wist ze allen twee keer op haar naam te schrijven.

Goed gezelschap
In de Ronde van Lekkerkerk zal Van Vleuten in zeer goed gezelschap verkeren. Bijvoorbeeld van haar Movistar teamgenote Floortje Mackaij, maar ook van nog een andere wereldkampioene. Ellen van Dijk, de wereldkampioene tijdrijden, doet namelijk mee aan de tijdrit over één ronde over het parcours.

Deze wordt op Hemelvaartsdag vanaf 13.45 uur verreden, voor de tien meest prominente rensters op de deelnemerslijst. Van Dijk, die dit jaar verder niet koerst in verband met haar zwangerschap, lost vervolgens om 14.20 uur het startschot van het criterium.