Archieven

Dit bericht is 953 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Triathlon Vereniging Krimpenerwaard viert in oktober haar 35-jarig bestaan. Dat zevende lustrum wordt gevierd met een gezellig samenzijn op zaterdagmiddag 7 oktober in restaurant Aan de Dijck te Bergambacht. De allereerste bijeenkomst van Krimpenerwaardse triatleten vond plaats in een ander Lekdorp.

Het sportieve echtpaar Annie en Bas Berkouwer is lid vanaf het prille begin. Ze kijken uit naar het aanstaande feest en ook met veel plezier terug naar het ontstaan van de fanatieke club in de voetbalkantine van het destijds triatlon maffe plaatsje Ammerstol.

“We werden al voor 1988 ontzettend enthousiast voor de sport als toeschouwers bij de jaarlijkse Triatlon van Ammerstol”, diept Annie Berkouwer op uit haar geheugen. “Die wedstrijden waren echt legendarisch en toen eenmaal bleek dat een vereniging opgericht ging worden, waren we meteen present bij die bijeenkomst die dus later de oprichtingsvergadering van TVK bleek te zijn.”

35 jaar lid
Theo Kion, de huidige voorzitter en zwemtrainer, was ook toen al fanatiek betrokken bij de vereniging. Maar zijn lidmaatschap is enige jaren onderbroken geweest en dat maakt het echtpaar Berkouwer het unieke duo dat ook in de verenigingsadministratie uitblinkt in duurzaamheid op gebied van duursport.

“Mijn man Bas was bekend met rennen en fietsen en daarom wekt het ook mijn interesse”, zegt Annie. “Voor ik lid was, fietste ik gewoon op mijn gewone damesfiets tijdens de triatlon van Maassluis. Kun je nagaan hoe nieuwsgierig ik was naar die combinatie van sporten. Al met al heb ik nu onderhand aan honderd vijftig wedstrijden deelgenomen denk ik”, glimlacht de fitte Lekkerkerkse die ooit tot Nederlands Kampioene gekroond werd op de Halve Triatlon in Nieuwkoop.

Feest
Ze roept vooral ook oud-leden op naar het TVK feestje te komen zaterdag 7 oktober tussen 15:30 en 18:00 uur in restaurant Aan de Dijck in Bergambacht. “Ik kijk echt uit weer samen te zijn met oud-ploeggenoten en pioniers van die tijd. Velen hebben zich al gemeld via het jubileum-adres van de TVK-mail.”

Het feest is ook voor oud-leden kosteloos. “Zelf ben ik nog actief lid; ik zwem nog elke week dus dat vormt ook het bewijs dat jong en oud nog steeds welkom zijn op alle trainingen. De club biedt bijna elke dag wel een training onder deskundige leiding aan, dus kom vooral eens kijken.”

Foto: V. Roos 

Dit bericht is 953 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief