Archieven

Dit bericht is 1843 keer gelezen

HAASTRECHT – Wethouder Ria Boere heeft Monique Verweij uit Haastrecht verblijd met een appelboom. De Haastrechtse deed mee aan een winactie op social media waarbij inwoners van de gemeente Krimpenerwaard in de maand april een tip konden delen om de tuin groener in te richten. In totaal hebben veertig inwoners meegedaan en hebben 25 van hen een appelboompje gewonnen.

Stichting Steenbreek, Stichting Deeltuinen en de gemeente Krimpenerwaard wilden met deze appelboomactie inwoners stimuleren om stenen uit hun tuin te halen en te vervangen door groen.

“Met groenere tuinen dragen we met elkaar bij aan een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving”, aldus wethouder Ria Boere. “Een groene omgeving heeft veel voordelen. Groen helpt bijvoorbeeld om wateroverlast tegen te gaan wanneer het veel regent en het houdt water langer vast in droge perioden. Groen zorgt voor verkoeling en een betere luchtkwaliteit. Ook is het goed voor de leefruimte voor veel soorten dieren. En voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om zelf ook deze voordelen te behalen, passen we als gemeente steeds meer groene- en klimaatslimme aanpassingen toe in onze buitenruimten. Inwoners kunnen ook letterlijk een steentje bijdragen door tuintegels te vervangen voor een plantje of een boom. Samen zorgen we voor een goede, gezonde en fijne buitenruimte.”

Monique Verweij woont sinds kort in haar nieuwe woning. Waar de tuin eerst bestond uit tegels en gras, verandert ze deze in een fijne plek met meer planten, bloemen en struiken. “Groen geeft ruimte aan insecten, vogels en andere kleine dieren. Hierdoor wordt de biodiversiteit in stand gehouden. En het is mooi om te zien wat er allemaal voor leven komt in je tuin! Mijn tip aan andere inwoners is dat een groene, gevarieerde tuin niet duur hoeft te zijn. Je kunt bijvoorbeeld stekjes of zaden uitwisselen met buren of bekenden.”

Dit bericht is 1843 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Appelboom voor winnares groenwedstrijd

  • Ja de gemeente krimpenerwaard maakt alles groen maar onderhouden ho maar. De hele groen voorziening is een grote puinhoop. Doet er wat aan maar ja dat kost geld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief