Archieven

Dit bericht is 1109 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- In de loop van dit jaar starten de bouwwerkzaamheden in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. Voor die tijd zal de Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK) archeologisch onderzoek doen op deze plek.

Daar waar op het terrein nu nog auto’s staan geparkeerd aan de Van Cralingeweg zal straks “De Put”, zoals dit terrein ook wel wordt genoemd, tot straatniveau gevuld worden. Vervolgens wordt er een vloer aangebracht, die later zal dienen als werkvloer voor, bijvoorbeeld, de bouw of het opknappen van bruggen, sluizen en scheepssecties.

Aan de Noordkant van deze bouwplaats, daar waar het terrein de Schaardijk raakt, is uit eerder onderzoek gebleken dat daar archeologische resten van eerdere bebouwing verwacht mogen worden. Om die reden zal er op 22 mei door Archeologisch Bureau RAAP uit Leiden, in samenwerking met de amateur-archeologen van SAK, onderzoek worden gedaan naar deze resten door het graven van twee proefsleuven.

Dit onderzoek is vanaf 10.00 uur ook beperkt toegankelijk voor publiek. Op de locatie zullen tekst en uitleg worden gegeven door de amateurs en kunnen vragen worden gesteld over de verwachtingen van het onderzoek en zal uitleg worden gegeven over eventueel opgegraven vondsten.

Dit bericht is 1109 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief