Archieven

Dit bericht is 691 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De afgelopen tijd zijn tijdelijk 150 vluchtelingen te gast geweest op het schip Alemannia in de Sliksloothaven. In principe zou dit schip tot 1 juli 2023 in Krimpen blijven.

Vanwege het huidige tekort van (nood)opvangplekken voor asielzoekers in Nederland en op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is besloten het asielschip tot 15 december in de Sliksloothaven te laten liggen.

Het COA heeft Krimpen aan den IJssel gevraagd of het schip met de bewoners langer mag blijven liggen. “Zoals u dagelijks leest en hoort op televisie is er een groot tekort aan huisvesting voor vluchtelingen. De asielzoekerscentra zitten overvol en kunnen nieuwe vluchtelingen niet opvangen. Met de verlenging van het asielschip in Krimpen dragen we bij aan de gezamenlijke inspanning om te voorkomen dat er mensen noodgedwongen buiten moeten slapen”, laat de gemeente Krimpen aan den IJssel weten.

Tot 15 december
De crisisnoodopvang zou in principe per 1 juli 2023 eindigen. Het COA heeft gevraagd om een verlenging tot 1 januari 2024. In afstemming met Schuttevaer, de belangenorganisatie voor binnenvaartschippers, is er gekozen voor een einddatum van 15 december 2023. Hierna vertrekt het schip. “Daarmee maken we ruimte voor de schippers, zodat zij hier tijdens de feestdagen met hun schip kunnen liggen.”

Via het e-mailadres noodopvang@krimpenaandenijssel.nl kunt u al uw vragen stellen of om contact vragen met één van de beleidsadviseurs. Heeft u geen internet? Dan kunt u tijdens kantoortijden met ons Krimpens contactcentrum bellen via telefoonnummer 14 0180.

Dit bericht is 691 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief