Archieven

Dit bericht is 1220 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het hotelschip voor de tijdelijke opvang van asielzoekers meert na de feestdagen aan in Krimpen aan den IJssel. Dat is de gemeente overeengekomen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

De verwachting was dat het schip binnenkort zou aanmeren. “Wij hebben bericht gekregen dat dit niet gaat gebeuren”, aldus de gemeente. Het schip dat het COA voor Krimpen aan den IJssel had geselecteerd, heeft teveel diepgang om direct aan de kade te kunnen liggen. De gevonden oplossingen zouden betekenen dat van begin december tot eind januari het schip zou aanmeren in de Sliksloot.

Tijdens de kerst en de jaarwisseling ligt de haven vol met binnenvaartschepen. “Het is in die periode altijd al passen en meten met de binnenvaartschepen, omdat iedereen met de feestdagen in de buurt van familie wil zijn. Daarom hebben we het COA voorgesteld om het hotelschip na de feestdagen te laten aanmeren. De precieze datum communiceren wij zodra deze bekend is via onze communicatiekanalen. Zodra we meer weten, plaatsen we dit ook op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang. Hierop staat alle informatie over het asielzoekerschip.”

Op het hotelschip worden zeventig vluchtelingen uit Afghanistan tijdelijk gehuisvest. Zij kunnen vanwege plaatsgebrek niet terecht in de bestaande Nederlandse asielzoekerscentra (AZC’s).

Dit bericht is 1220 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief