Archieven

Dit bericht is 1673 keer gelezen

REGIO- In Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard zijn er volgens de nieuwste arbeidsmarktcijfers van het UWV 11.000 mensen die een baan zoeken, ander werk willen of meer uren wensen te maken. Opmerkelijk dat er tegelijk flinke krapte is, waarbij werkgevers maar moeilijk aan personeel kunnen komen.

Met de banenmarkt brengt het WerkgeversServicePunt Midden-Holland deze groepen bij elkaar. Gewoon live, face-to-face. ”Wij zijn van mening dat die eerste indruk en het uitspreken van de wil om te werken belangrijker zijn dan alleen een cv.” De banenmarkt is op donderdag 23 november van 10.00 tot 12.30 in de Sint Janskerk in Gouda.

Deze grootschalige banenmarkt wordt voor de tweede keer georganiseerd voor de arbeidsmarktregio Midden-Holland. “Werkgevers doen op de banenmarkt moeite om bezoekers enthousiast te maken voor hun organisaties. De omgekeerde wereld als je dat vergelijkt met normale sollicitatieprocedures, waar je uit een hele stapel brieven moet worden gepikt”, vertellen adviseurs Zoulikha Boulahdaraj en Cornelia Schütt.

“De vorige keer zijn er goede gesprekken gevoerd en concrete afspraken gemaakt om bijvoorbeeld een dag mee te lopen. Toen stonden er 30 werkgevers; nu ruim 40. Nieuw zijn bovendien de opleiders die de bezoekers direct kunnen informeren over om- of bijscholing. Wat veel mensen niet weten is dat scholing vaak betaald word door de werkgever, waardoor de nieuwe medewerker niet voor die kosten op hoeft te draaien”, aldus adviseurs Zoulikha Boulahdaraj en Cornelia Schütt.

Werkgevers op de banenmarkt
Bouw, schoonmaak, zakelijke dienstverlening, detailhandel, techniek, ICT, groen, logistiek, transport en zorg. Bijna alle denkbare branches zijn vertegenwoordigd op de banenmarkt met functies op praktisch geschoold, mbo, hbo en wetenschappelijk niveau.

Weet je al precies wat je wilt? Dan loop je op 23 november rechtstreeks naar de werkgevers in jouw favoriete branche. Weet je nog niet wat je wilt? Geen zorgen, want daar zijn de werkgevers op voorbereid. Daarnaast is het Werkcafé aanwezig voor al je vragen over werk, loopbaanontwikkeling en (om)scholing. Zo kom jij altijd een stapje dichterbij je nieuwe baan.

Aanmelden
Heb je al langere tijd geen baan, maar wil en kan je wel werken? Droom je van een nieuwe baan? Of wil jij het roer volledig omgooien? Iedereen heeft een eigen, persoonlijke reden om een (nieuwe) baan te zoeken. Maar besef wel dat alleen jíj de stap kunt zetten om het ook daadwerkelijk te doen. Meld je aan op www.wspmiddenholland.nl, scroll iets naar beneden en klik bij evenementen op ‘Banenmarkt’. Vul het formulier in en je staat op onze gastenlijst. Bepaal op de dag zelf wanneer je binnenloopt, als het maar tussen 10.00 en 12.30 uur is.

Dit bericht is 1673 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief