Archieven

Dit bericht is 1069 keer gelezen

BERKENWOUDE- CDA-raadslid Bas Belder (23) uit Berkenwoude heeft vrijdag 19 mei met overmacht het tweede Nederlands kampioenschap wielrennen voor raadsleden gewonnen. Johan van den Beemd (Rucphen) werd tweede en René Post (Overbetuwe) derde.

“De overwinning kwam onverwacht. Normaal fiets ik liever lange afstanden dan korte, snelle rondjes. Maar als je de eer van CDA en Krimpenerwaard hoog mag houden, kun je blijkbaar meer dan je denkt. Ik ben er blij mee en hoop dat fietsend Krimpenerwaard weer een beetje meer op de kaart staat”, zegt Bas Belder.

In de wedstrijd om het Nederlands kampioenschap in Veenendaal maakte hij deel uit van het peloton en hij wist een rondje voor de finish te ontsnappen. Belder wilde niet op de sprint wachten en zag een kans om er vandoor te gaan. “Ik trapte hard door, gaf alles wat ik had, behield mijn voorsprong en had bij de finish de tijd om te juichen” aldus Belder.

Het parcours in het centrum van Veenendaal telde dertien ronden van twee kilometer. De organisatoren, Sportservice Veenendaal en wielerronde Veenendaal-Veenendaal, hebben de wedstrijd uit tijdnood moeten inkorten van twintig naar dertien ronden. De raadsleden reden tussen de profwedstrijd Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen en die voor de mannen.

Oproep
Het raadslid heeft de organisatie beloofd om volgend jaar zijn titel te komen verdedigen.
Bij RTV Krimpenerwaard deed hij de oproep aan andere raadsleden om ook mee te fietsen.
“Wie weet ik allemaal heb aangestoken, het is echt leuk om met allemaal raadsleden uit het hele land een rondje te fietsen” aldus Belder in de uitzending.

Ook Irma Bultman, wethouder sport, was aanwezig in Veenendaal om haar partijgenoot aan te moedigen. “Met afstand de beste, Bas Belder uit Berkenwoude!” aldus een trotse wethouder.

Elfkernentocht
Belder fietst ook langere afstanden. In de zomer doet hij mee aan de Transcontinental Race. Dat is een wedstrijd die begint in België en eindigt in Griekenland. Ruim 3.000 kilometer en dan ook nog zo snel mogelijk. “Dat is even iets anders dan een paar rondjes door Veenendaal” aldus een lachende Belder.

In de Krimpenerwaard is Bas Belder al sinds de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar een bekende wielrenner. Hij fietste zaterdag 12 maart 2022 als eerste op één dag door alle straten van de gemeente. Deze elfkernentocht door dorp, stad en platteland omvatte ruim 200 kilometer.

Dit bericht is 1069 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief