Archieven

Dit bericht is 1445 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Een bedrijfspand aan de Griendstraat waar de politie half november een in werking zijnde hennepkwekerij aantrof, is voor tenminste drie maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Martijn Vroom besloten.

Agenten troffen in de loods dertig hennepmoederplanten en meer dan achthonderd hennepstekken aan. De kwekerij is direct ontmanteld. De burgemeester heeft vervolgens de verhuurder van het bedrijfspand geïnformeerd over de bevindingen van de politie. Hij heeft sluiting aangekondigd bij de verhuurder. De burgemeester heeft het bedrijfspand vervolgens gesloten.

Vroom: “Wederom is door een gezamenlijk optreden van politie en gemeente de hennepteelt in dit bedrijfspand beëindigd. Voor het kweken en handelen in drugs is er geen ruimte in Krimpen aan den IJssel. Met elkaar blijven we de drugsoverlast aanpakken. Iedereen moet fijn en veilig kunnen wonen en werken in Krimpen aan den IJssel. Met de sluiting van dit bedrijfspand laten wij de omgeving zien dat we de drugsproblematiek zeer serieus nemen. Ik roep onze inwoners en ondernemers op om verdachte situaties in de buurt altijd te melden, want alleen samen maken we hier een eind aan.”

De burgemeester kan al bij een geringe hoeveelheid drugs in een woning of bedrijfspand een pand sluiten voor een periode van tenminste drie maanden. Een verhuurder kan vervolgens zonder dat de rechter er aan te pas hoeft te komen, de huurovereenkomst ontbinden. Daarnaast heeft een verhuurder zelf de bevoegdheid om de huur te beëindigen vanwege ‘slecht huurderschap’.

Dit bericht is 1445 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief