Archieven

Dit bericht is 1356 keer gelezen

LEKKERKERK- Op zondag 30 mei 2021 verwoestte een grote brand meerdere bedrijfspanden in Lekkerkerk. Na twee jaar puin ruimen en opbouwen, heropende burgemeester Bouvy-Koene afgelopen zaterdag de bedrijfspanden. Na de opening werd er een open huis gehouden bij de panden van De Haaij Bouwwerken, Kok Afvalcontainers, DW Autoverhuur en De Jong Gedenksteen en Grafonderhoud.

“Ik wil graag even stilstaan bij hoe dit tot stand is gekomen”, zegt Kees Jan de Haaij, een van de ondernemers, voor de opening. “Op 30 mei 2021 was er een grote brand die hier 5000 vierkante meter heeft platgelegd. In Lekkerkerk zijn ze toen een crowdfunding gestart. Dat heeft ons enorm geholpen, mentaal vooral. In de tussentijd is collega Leon Kok begonnen met opruimen en slopen. Ik wil nogmaals alle Lekkerkerkers hartelijk bedanken voor de steun.”

Burgemeester Bouvy-Koene was aanwezig om de panden te openen. Deze keer geen lintje doorknippen, maar een houten balk doorzagen. “Ik ben meer van de lintjes doorknippen, maar ik zal mijn best doen.” Voordat de balk wordt doorgezaagd en het pand officieel wordt geopend, houdt de burgemeester nog een toespraak.

Tekst gaat verder onder foto

Veerkracht
“Wat goed om hier te kunnen zijn. Zoals we hier nu staan ziet het er fantastisch uit, maar ik heb de foto’s net nog even bekeken van 30 mei 2021.. Als ondernemer zakt dan de moed in je schoenen. Dan denk je daar gaat mijn levenswerk. Vijf bedrijven volledig in de as.”

De burgemeester roemt de veerkracht van de ondernemers. “Maar ook van een gemeenschap zoals Lekkerkerk. Dat is ook de kracht van de Krimpenerwaard. Mensen zijn er voor elkaar en steunen elkaar als het echt ingewikkeld en moeilijk is. Vandaag een feestelijke dag, de start van een heleboel nieuwe activiteiten, nieuw ondernemerschap.”

Foto’s: Paul de Heus

 

 

Dit bericht is 1356 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief