Archieven

Dit bericht is 1537 keer gelezen

GOUDERAK – Op de begraafplaats in Gouderak worden geen graven meer uitgegeven. Er vinden alleen nog bijzettingen plaats. Door het verwijderen van gedenkstenen – van graven waarvan de termijn is verstreken – ontstaan er veel lege plekken.

De gemeente heeft daarom onderzocht hoe de begraafplaats aantrekkelijker kan worden gemaakt voor bezoekers. Het uitgangspunt is een gedenkpark, waarbij de identiteit van begraafplaats behouden blijft.

Er is een ontwerp gemaakt. Door de coronamaatregelen kon dat niet tijdens een bijeenkomst worden gepresenteerd. Daarom is er een boekje en een filmpje gemaakt. Te bekijken op www.krimpenerwaard.nl/begraafplaats-gouderak.

De gemeente vraagt input om het ontwerp verder uit te werken. Reacties kunnen worden ingediend om de hierboven genoemde projectpagina.

Dit bericht is 1537 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Begraafplaats Gouderak wordt gedenkpark

  • Ik weet niet waar de project leidster het over heeft maar er word niet geruimd maar de stenen worden verwijderd en het stoflijk overschot blijf leggen. Ik vind dit schandalig dat dit gebeurt in de krimpenerwaard. Het zou je vader of moeder maar zijn die daar liggen. De gemeente moet zit schamen. Dit zijn mensen die achter een bureau zullen onzin bedenken. Grtjs. D.van Asselt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief