Archieven

Dit bericht is 865 keer gelezen

Dinsdag 8 november werd de concept begroting besproken in de gemeenteraad. Een politiek hoogtepunt omdat politieke partijen hier kunnen laten zien hoe zij aankijken tegen het financiële beleid van de gemeente. Uiteindelijk gaat de Gemeenteraad daar over!

Het college heeft tegelijk met de conceptbegroting de raad ook een voorstel gedaan om de inwoners die het financieel moeilijker hebben bij te staan. Voor de oppositiepartijen niet genoeg maar een goede eerste stap. Nadrukkelijk wordt gekeken naar gezinnen met kinderen via de ‘Kindpas’ en er komt een ophoging van de inkomensgrens van de energietoeslag van 120 naar 130%.

Om 0.30 mocht ik op 9 november de raadsvergadering sluiten met een aangenomen begroting!

Er gebeurde veel meer de afgelopen vier weken. We werden opgeschrikt door een verschrikkelijk ongeluk in de Lek. Vier inwoners van Gouda vonden de dood omdat ze bij de veerstoep in Streefkerk in plaats van te stoppen de rivier inreden. De Lek is hier lokaal diep. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht maar ik vind het opvallend dat in het half jaar dat ik burgemeester ben in Krimpenerwaard dit al het derde accident is bij de rivier.

Reden waarom ik gevraagd heb aan de provincie en Rijkswaterstaat om gezamenlijk te zoeken naar verbeterpunten ten aanzien van de veiligheid. Hoe kan het dat je zo een rivier in rijdt? Is het te donker, onoverzichtelijk, slecht aangegeven? Bij mij leven nog een heleboel vragen.

Ik bezocht Ammerstol en maakte in ‘het Gebouw’ kennis met de vrijwilligers die daar wekelijks actief zijn. Daarna een rondje door Ammerstol met bezoek aan de Spar waar ik kennis maakte met het bijzondere personeel. Goed dat we deze ondernemers hebben in onze gemeente!

De bruidsparen v.d. Heuvel, Siddre en Speksnijder bezocht ik vanwege hun 60 jarige huwelijksfeest. Altijd leuk om weer nieuwe achtergronden te krijgen van de gemeente. Het schaatsen blijft een steeds terugkerend thema.

En gelukkig; Sinterklaas heeft weer voet aan wal gezet in de Krimpenerwaard. Op 12 november mocht ik hem bij de steiger in Schoonhoven welkom heten. Het weer was prachtig en heel veel kinderen waren met hun vaders, moeders, opa’s en oma’s gekomen om Sinterklaas welkom te heten.

Op het stadhuis stond een paasei en tussen de pepernoten zat allemaal paassnoep. Raar. Gelukkig bleek dit een misverstand en hadden grapjes Pieten de boel een beetje ‘op hun kop gezet’.  De kinderen mochten hun schoen zetten en ik ben benieuwd wat daar allemaal in is gekomen.

Dit bericht is 865 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief