Archieven

Dit bericht is 5098 keer gelezen

STOLWIJK – Gemeente Belang Krimpenerwaard maakt zich ernstig zorgen over de relatie van het bestuur van Stichting Vlister Openlucht baden (VOB) met zwemvereniging ZPS, de vrijwilligers en het personeel van Ons Polderbad in Stolwijk.

De Stichting VOB ontvangt subsidie onder voorwaarden van de gemeente Krimpenerwaard. Deze voorwaarden zijn gericht op het leveren van een bijdrage aan sport- en beweegstimulering en het versterken van de sociale samenhang en optimaliseren van de zwembadvoorziening.

In de beleving van Gemeente Belang Krimpenerwaard is openluchtzwembad Ons Polderbad een belangrijke schakel voor de leefbaarheid en vitaliteit voor Stolwijk en omliggende kernen. “Daarnaast levert zwemvereniging ZPS een een structurele bijdrage aan het sportaanbod in Stolwijk en daarbuiten”, geeft fractievoorzitter Willem Schoof aan. “Deze sociale samenhang is kenmerkend voor de leefbaarheid en vitaliteit van Stolwijk.”

Volgens Gemeente Belang Krimpenerwaard staat deze sociale samenhang ernstig onder druk, vandaar de zorgen van de lokale partij. “Er zijn signalen binnengekomen die zorgwekkend zijn voor Ons Polderbad als ook voor zwemvereniging ZPS. Naar aanleiding van deze signalen hebben wij in november vragen aan het college gesteld. Eén van de gestelde vragen was of het college bekend is dat de relatie tussen de stichting VOB en zwemvereniging ZPS in troebel water verkeert. Daarop antwoordde het college dat er zowel ambtelijk als bestuurlijk overleg heeft plaatsgevonden met zowel ZPS als de stichting VOB. Daaruit is gebleken dat de twee partijen verschillende visies hebben op hun onderlinge relatie en de oorzaak daarvan.”

De beantwoording van het college zijn aanleiding voor Gemeente Belang Krimpenerwaard voor vervolgvragen: – Is het bestuur van de VOB nu gemachtigd om besluiten te nemen? – Is de samenstelling van het bestuur conform de statuten van de stichting VOB? – Op welke wijze wordt de huidige situatie met zwemvereniging ZPS en het personeel van Ons Polderbad opgelost zodanig dat er gesproken kan worden over een solide en sociale samenhang?

Bij navraag bij de besturen van de VOB en van ZPS blijkt dat beide besturen in december een gezamenlijk overleg hebben gehad. In januari is er weer een overleg tussen het VOB-bestuur en het bestuur van ZPS gepland. Beide besturen hebben afgesproken in de tussentijd niet naar buiten te treden.

Dit bericht is 5098 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Besturen VOB en ZPS in gesprek over Ons Polderbad Stolwijk

  • De rotzooi die zich in de zwemperiode in het Haastrechtse zwembad voordoet, vooral veroorzaakt door groepen zgn zwemmers uit de wijde omgeving, mag geen aanleiding zijn om de positieve samenhang in het Stolwijkse bad aan te tasten. Het ging goed in het Stolkse bad, en dat moet zo blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief