Archieven

Dit bericht is 3995 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Aan de Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek zijn de appartementencomplexen Jacob en Joost verrezen. De nieuwbouw is een vervolg op de eerdere grootschalige vernieuwing van het dorpshart. Deze week kregen bewoners van Jacob de sleutel van hun woning. De heer Helleman: “Ik ben blij dat we ons jaren geleden al hebben ingeschreven als woningzoekende. Daardoor maakten we nu veel kans op deze mooie sociale huurwoning.”

De heer Helleman is geboren en getogen in Krimpen aan de Lek. Samen met zijn vrouw en twee kinderen woonde hij jarenlang in een koopwoning. “Toen onze kinderen het huis uit gingen, wilden we graag naar een appartement. Dat werd in eerste instantie een vrije sector woning. De locatie bleek voor ons te druk, de huur best hoog. Toen we de aankondiging van de nieuwbouw aan de Hoofdstraat zagen, waren we meteen enthousiast. Gelukkig stonden we al langere tijd inschreven als woningzoekende. We hebben gekozen voor een appartement op de benedenverdieping en aan de kant van de rustige Joost van de Vondelstraat. Met onze kinderen en een kleindochter in de buurt, zitten we weer helemaal op onze plek. Ik hoop dat onze andere kleinkinderen ook een woning vinden via QuaWonen.”

Wethouder Léon de Wit is blij met deze aanpak door QuaWonen van vernieuwbouw in Krimpen aan de Lek. “Joost en Jacob zijn voorbeelden van hoe je als woningcorporatie duurzaam en toekomstbestendig bouwt voor de inwoners van Krimpenerwaard en dat allemaal in uitstekende samenwerking met de gemeente.”

Projectleider Cees Bol van QuaWonen geeft aan dat na de grootschalige vernieuwing van het dorpshart, nu de focus ligt op de omliggende buurten. “De oudbouw aan de Hoofdstraat werd in de volksmond ‘de Berlijnse Muur’ genoemd. We hebben ons best gedaan om de straat weer een open karakter te geven. Nu gaan we verder met de voorbereidingen voor nieuwbouw aan de Koningin Julianastraat. Een aantal bewoners in die straat verhuist al naar de Hoofdstraat: binnen de vertrouwde omgeving van een verouderde woning naar een comfortabel en energiezuinig nieuw appartement.”

Foto: QuaWonen.

Dit bericht is 3995 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief