Archieven

Dit bericht is 2330 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Anderhalf jaar geleden werden de bewoners van de Spoorstraat op de hoogte gebracht van de bouwplannen in het Spoorzone traject. Tijdens enkele bijeenkomsten konden de bewoners meepraten over de ontwikkeling van het gebied.

De bewoners werd toegezegd dat er rekening gehouden zou worden met hun voorstellen naar aanleiding van het eerste ontwerp. Nu anderhalf jaar later moesten zij uit de krant vernemen dat de plannen drastisch zijn veranderd.

Dat stuitte tegen de borst en dat bleek ook uit het feit dat vier bewoners het spreekgestoelte beklommen om hun visie op het geheel te geven. Dat er een luisterend oor voor hun kritiek is, blijkt wel, want Pro Krimpenerwaard, SGP, Christen Unie, PvdA en CDA reageerden op de geuite kritiek. Met uitzondering van de ChristenUnie onthielden de coalitiepartijen zich van commentaar. De eerder genoemde partijen roepen op om de bewoners alsnog bij de plannen te betrekken en dat zo spoedig mogelijk.

Wethouder Leon de Wit (Gemeente Belang) gaf toe dat er in de communicatie een aantal fouten zijn gemaakt. 6 april komt er een bijeenkomst voor de bewoners van de Spoorstraat waar ook aanpassingen besproken kunnen worden. De bewoners hebben vooral moeite met de groenvoorziening, eventuele parkeerproblemen, de bouwstijl en de afstand tussen de nieuwbouw en de bestaande woningen. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd en 6 april krijgt dit een vervolg.

Dit bericht is 2330 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Bewoners Spoorzone voelen zich niet gehoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief