Archieven

Dit bericht is 385 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Veel zaken moeten online worden geregeld en veiligheid is daarbij cruciaal, want ook in Krimpen aan den IJssel blijven oplichters actief met steeds nieuwe manieren om mensen te misleiden. Weet jij hoe ze dit doen en vooral: hoe je jezelf en jouw dierbaren ertegen beschermt?

Op maandag 8 april is er van 14.00 tot 16.00 uur een gratis bijeenkomst Digitale Veiligheid in de Tuyter. Een initiatief van de gemeente Krimpen aan den IJssel, de politie, de Bibliotheek aan den IJssel en de Rabobank. “We vertellen je over de vormen van diefstal en fraude die worden gebruikt én welke mogelijkheden er zijn om jezelf meer digitaal weerbaar te maken”, legt Mariëlle Post van bibliotheek Aan den IJssel uit.

“In 85% van de gevallen is de pleger van financiële uitbuiting een familielid. Een familielid! En wist je dat ook mantelzorgers, andere professionals en vrijwilligers zich hieraan schuldig maken? Spijtig is ook, dat veel ouderen geen aangifte doen uit schaamte of omdat ze niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Dat moet veranderen, vinden wij. Samen maken we ons daar sterk voor”, aldus Post.

Wat kun je verwachten?
Een informatieve bijeenkomst waar we een film ‘Echt of nep?’ tonen met voorbeelden van digitale fraude. De Rabobank geeft een presentatie over veilig internetbankieren en de bibliotheek vertelt over het programma Digitaal meedoen en het Informatiepunt Digitale Overheid. “Samen hebben we vele tools in huis om jouw digitaal weerbaarder te maken, zo vervolg jij zorgeloos jouw weg online.”

De bijeenkomst Digitale Veiligheid is gratis. Wel moet ervoor worden aangemeld. Dat kan hier.

Dit bericht is 385 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief