Archieven

Dit bericht is 2339 keer gelezen

Vanmorgen stonden er nog mooie bloemen in het tuintje onder de boom in onze straat. Omwonenden hadden ze geplant en liefdevol verzorgd om de buurt wat op de fleuren. Maar in opdracht van de gemeente is het boomtuintje leeggehaald.

Meestal is het de plek waar hondendrollen liggen of waar de buurman zijn vuilniszak neerzet. Maar in onze straat hebben buurtbewoners ze voorzien van mooie vaak inheemse beplanting. Kortom, een kleine oase in de stad waar bijen en vlinders op afkomen.

Het gebeurde zo rond een uur of elf in de morgen. Opeens zag ik ze staan: Vier mannen leunend op hun schoffels, gebogen over een van de tuintjes. Ik rende naar buiten en vroeg hen de bloemen te laten staan. Ze knikten en ik draaide me om. Maar ze hadden me niet begrepen.  Ze spraken geen Nederlands.  En even later was het tuintje leeggehaald. Geen bloemetje meer te vinden.

Vorig jaar gebeurde hetzelfde. Zonnebloemen sierden de straat. Totdat de schoffelploeg langs kwam en alles weghaalde.
Telefoontjes, boze brieven, bemoeienis vanuit de politiek, het heeft niet geholpen.

Hoe kan het bestaan dat in een tijd waar vergroening op de lippen ligt, hier zo slordig mee om wordt gegaan?
Gemeente Krimpenerwaard let toch eens beter op je centjes, die je uitgeeft aan groenvoorziening, en laat liefdevol verzorgde tuintjes door buurtbewoners lekker met rust.

O ja, het onkruid tussen de stoeptegels, staat er nog.

Dit bericht is 2339 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief