Archieven

Dit bericht is 1473 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Het programma ‘Blues and more radio’ vindt zijn oorsprong bij de Lokale Omroep Krimpen.

Onze veel te vroeg overleden radio collega Hans Bernhard presenteerde daar het programma ‘Jazz op de maandagavond’ In een van de uitzendingen was Hugo Boudesteijn te gast, die diverse CD’s uit zijn kast had getrokken varierend van blues, jazz, boogie en swamp.

Er was een goede klik tussen die twee en Hugo schoof steeds vaker aan tot ook hij vaste presentator van het programma werd. Ondertussen werd er ook geschaafd aan het format van het programma. De naam werd veranderd in “Blues and more radio’, hetgeen het mogelijk maakte meer aan blues en jazz gerelateerde genres te laten horen: zigeunerjazz, cajun/zydeco, bluesharp, big bands, filmmuziek e.a.

Ondertussen was ook Gerrit Boudesteijn (reeds werkzaam bij RTV Krimpenerwaard) regelmatig op de maandagavond in de studio te vinden.

Bij de LOK was maar één uurtje beschikbaar en de mogelijkheden waren toch wel wat beperkt. Toen vanuit RTV Krimpenerwaard het aanbod kwam om aldaar het programma te gaan verzorgen was de keuze niet moeilijk: meer vrijheid om het format verder te ontwikkelen en van een naar twee uur. Gerrit verzorgde de techniek en presenteerde zijn ‘blok van 3’.

Ook werden er in toenemende mate gasten (collega DJ’s, muzikanten, programmeurs etc) uitgenodigd om hun muziek te laten horen/hun verhaal te vertellen. Te gast waren o.a. Frenk van Meeteren (Dutch Swing College Band), Bram Pescador (singer/songwriter), Gerrit Schouwink (Deltablues gitarist), Slim Robin (bluesharp), Age Kat (ex-Frog), Bert Lek (programmeur An evening with the blues/fotograaf) en Kees Dusink (gitarist 12 Bar Blues Band).

Ook wordt wekelijks de blues-agenda doorgenomen. Na het overlijden van Hans verzorgen de ‘Boudies’ nu samen het programma, waarbij Gerrit tevens de techniek voor zijn rekening neemt. Het programma wordt met heel veel plezier gemaakt en – onder het motto – ‘Keep the blues alive’ zijn zij zeker van plan daar nog lang mee door te gaan.. Nog ideetjes genoeg.

Dit is een artikel uit de gratis krant van RTV Krimpenerwaard die onlangs is uitgebracht

Dit bericht is 1473 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief