Archieven

Dit bericht is 3420 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Meerdere boeren uit de Krimpenerwaard hebben dinsdag actie gevoerd bij verschillende supermarkten. Reden dat de boeren protesteren is de actie: Week zonder vlees en zuivel. “Het lijkt met deze actie alsof ze ons een week geen inkomsten gunnen”, zegt melkveehouder Floor de Jong.

Met trekkers gaan meerdere boeren supermarkten in verschillende kernen langs. “Wij kunnen namelijk niet begrijpen dat een supermarkt deelneemt aan de week zonder vlees en zuivel. Echt helemaal zonder. Wij kunnen voornamelijk vee houden op de veengronden in de Krimpenerwaard, dus vlees en zuivel zijn onze inkomsten”, vervolgt De Jong.

“Wij willen de supermarkten oproepen om hier een ‘eens maar-nooit- meer-week’ van te maken. We willen gewoon ons punt maken. We willen ook nergens iets blokkeren. Het is gewoon een gesprek met, het liefst, de eigenaren van de supermarkt. Hoe willen ze hier volgend jaar mee omgaan?”

Tekst gaat verder onder foto

Anti-veehouderij
“Het is heel duidelijk anti-veehouderij. Je kan deze week ook gebruiken om biologische producten te promoten. Helemaal prima dan hadden we hier echt niet gestaan. De winkel ligt vol met producten die vanuit de hele wereld komen en dan is het nu ineens tegen het lokale zuivel en vlees.”

Jan Willem, medewerker van supermarkt Plus van der Vlist in Bergambacht, stond de boeren te woord. Hij legt uit dat deze actieweek landelijk besloten is bij meerdere supermarktketens. “Vanuit ons is het niet zo bedoeld naar jullie toe. Ik begrijp dat het zo is overgekomen en dat is absoluut niet de bedoeling. Als ik hoor dat de supermarkt in Stolwijk een alternatief heeft bedacht voor deze week was dat ook een optie. Als we dat eerder wisten hadden we het wellicht samen kunnen doen. Ik denk dat we in de toekomst dan naar een constructief iets moeten kijken.”

Na een goed gesprek vertrokken de boeren naar de volgende supermarkt om ook daar in gesprek te gaan.

Dit bericht is 3420 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief