Archieven

Dit bericht is 1506 keer gelezen

BERGAMBACHT – In Bergambacht is dinsdagochtend de bouw van het nieuwe bureau van het politieteam Krimpenerwaard van start gegaan. Het nieuwe onderkomen komt aan de Veerweg.

Onder toeziend oog van burgemeester Roel Cazemier (links op de foto) en teamchef Krimpenerwaard Monica de Jong (rechts op de foto), arriveerden dinsdagochtend de eerste units van het nieuwe politiebureau.

Het nieuwe politiebureau wordt gebouwd als modulaire bouw. Dit houdt in dat het casco van het gebouw volledig in de fabriek in Coevorden is gemaakt en in units in drie dagen tijd op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Dit levert een volledig demontabel en verplaatsbaar gebouw op, met een korte bouwtijd. Het heeft wel de uitstraling van een permanent gebouw. Het gebouw voldoet aan de kwaliteits- en duurzaamheidseisen (onder andere gasloos en nagenoeg energieneutraal) van de politie.

Trots
Burgemeester Roel Cazemier is trots dat de Krimpenerwaard een eigen politiebureau heeft. “Een nieuw duurzaam gebouw naast de brandweer heeft als voordeel dat de hulpdiensten dicht bij elkaar zitten, wat goed is voor de samenwerking. De Veerweg wordt straks het centrum van de hulpverlening en crisisbestrijding; goed bereikbaar en centraal gelegen in de Krimpenerwaard.”

Teamchef Monica de Jong: “Ik ben blij en trots dat we als basisteam Krimpenerwaard een nieuw bureau krijgen. Een pand dat aan alle kwaliteitseisen van de huidige tijd voldoet, met meer ruimte en een functionelere indeling. We zien uit naar het moment dat we het nieuwe bureau kunnen betrekken.”

Opening
Na plaatsing van het casco van het gebouw in drie dagen tijd, start vervolgens de afbouw op de bouwlocatie. Als alles volgens schema verloopt, vindt in mei de terreininrichting plaats en opent het nieuwe politiebureau in dezelfde maand haar deuren.

Dit bericht is 1506 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief