Archieven

Dit bericht is 919 keer gelezen

REGIO – Op 24 april zijn de eerst nieuwe bluspakken van Brandweer Hollands Midden uitgereikt op de kazerne Koudekerk aan den Rijn. Alle andere kazernes, waaronder die in de Krimpenerwaard, volgen spoedig. Hiermee neemt brandweer Hollands Midden afscheid van hun kenmerkende zwarte bluskleding met striping en rode vlakken en ruilt die in voor een kaki kleurig bluspak met gele striping. Een nieuw uiterlijk voor brandweer Hollands Midden.

Het nieuwe uitrukpak voldoet aan de landelijke uitstraling die Brandweer Nederland. De nieuwe uitstraling is ook alleen aan de Nederlandse brandweermensen voorbehouden. Opvallend is dat de uitrukkleding nu kakikleurig is waardoor vervuiling eerder zichtbaar is. Daarnaast is de technologie voor het fabriceren van de stoffen weer aanzienlijk verbeterd en van deze tijd.
Er zijn natuurlijk vastgestelde normeringen waaraan het bluspak moet voldoen om de nodige bescherming te bieden aan de brandweermensen zodat zij veilig hun werk kunnen doen.

Hoognodige nieuwe kleding
De uitrukkleding was echt aan vervanging toe omdat de kosten voor het repareren van de uitrukkleding steeds verder op liepen. Daarnaast was het contractueel noodzakelijk om een nieuwe overeenkomst met een leverancier af te sluiten. Dit contract is volgens een Europese aanbesteding doorlopen zoals de veiligheidsregio verplicht is te doen.

Tekst gaat onder de foto verder

Eerste bluspakken voor Koudekerk
Koudekerk aan den Rijn verzorgt naast de normale brandweertaken ook arbeidshygiëne-taken in de regio. De brandweermensen uit Koudekerk zorgen ervoor dat collega’s, die vervuild zijn na een inzet, weer een schoon pak krijgen. Daarom was het gepast om aan deze brandweermannen en vrouwen de eerste nieuwe kakikleurige bluspakken uit te reiken. Alle andere 44 kazernes binnen Hollands Midden worden ook snel  voorzien van de nieuwe bluspakken waardoor de brandweer vanaf juli 2023 een volledig nieuw uiterlijk zal hebben.

Het proces van inkoop
De VRHM oriënteerde zich sinds het begin van 2021 op de markt van leveranciers daarna is er een Europese aanbesteding uitgevoerd. Vanuit de brandweer is met een brede vertegenwoordiging de comfort en veiligheid van de verschillende pakken grondig getest.
Hieruit is in mei 2022 een winnaar gekomen waarna het gehele proces van inmeten heeft plaatsgevonden op alle 45 kazernes in Hollands Midden. Dit is een gigantische operatie geweest voor de leverancier en de brandweer zelf.

Dit bericht is 919 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief