Archieven

Dit bericht is 978 keer gelezen

SCHOONHOVEN- De brandweer in Schoonhoven neemt binnenkort de nieuwe tankautospuit in dienst. Er was een speciale oefenavond waar alle in en outs van de nieuwe wagen werden doorgenomen.

“De auto is nog op diesel, maar de gereedschappen die we erin gebruiken zijn elektrisch. Dat is een grote vooruitgang”, legt ploegchef Johan Versluijs uit. “We hebben ook een ander blussysteem op deze nieuwe wagen.”

Werken bij de Brandweer
Bevelvoerder Lex van der Wal zit al bijna 37 jaar bij de brandweer en heeft het nog altijd naar zijn zin. “Het is hier ontzettend leuk. Het is een heel goed, leuk, enthousiast team. Als iemand zich aanmeld bij ons dan gaan we eerst een aantal weken proefdraaien. Dan kunnen wij kijken wie diegene is en diegene kijken wie wij zijn. Er moet namelijk wel een klik zijn. Als we ergens naartoe gaan, moeten we blind op elkaar kunnen vertrouwen.”

Waarom is het leuk om bij de brandweer te gaan? “Het is een stuk hulpverlening, teamverband, het is een heel breed vak van brand tot technisch hulpverlening, waterongevallen, eigenlijk van alles. Dat maakt het ook een mooi vak”, vindt Van der Wal.

Vanaf deze week wordt er gestart met het werven van nieuwe mensen. Ga voor meer informatie naar de socials van Brandweer Schoonhoven of naar www.wordbrandweer.nl. Daar staat alle informatie over het solliciteren en er staat ook een formulier om je aan te melden.

Bekijk de hele reportage met interviews in dit artikel

Dit bericht is 978 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief