Archieven

Dit bericht is 1098 keer gelezen

STOLWIJK- Vrijdagmiddag heeft de officiële overdracht van de nieuwe tankautospuit plaatsgevonden. Veiligheidsregio Hollands Midden heeft de wagen overhandigd aan de post in Stolwijk. “We kunnen met zijn allen trots zijn op dit mooie en zeer functionele voertuig”, zegt Martin Zwijnenburg, ploegchef brandweerkazerne Stolwijk. 

“Voor mijn gevoel is het nog maar kort geleden dat we hier voor de kazerne stonden om de nieuwe kazerne te openen. Maar dat is ook alweer bijna een jaar geleden. We wisten toen al dat er een nieuwe tankautospuit zou komen, al leek dat toen nog heel erg ver weg”, vertelt ploegchef Zwijnenburg.

“Het ging pas leven toen de tankautospuit hier daadwerkelijk kwam voor het oefenprogramma. In een kleine vier weken tijd hebben we volop geoefend met het voertuig. We hebben twee oefenmomenten in de week gepland zodat de groep niet te groot was en we goed konden oefenen met de tankautospuit. Het meeste zit gewoon op een logische plek en zijn praktische spullen waar we mee gaan werken”, vervolgt Zwijnenburg.

Tekst gaat verder onder fotoFoto: Paul de Heus

Burgemeester Hans Beenakker was ook aanwezig bij de overdracht van de nieuwe tankautospuit. “Het is een mooie nieuwe wagen en dat ook nog eens in een nieuwe kazerne”, zegt burgemeester Beenakker. “Ik heb in mijn vorige regio de brandweerportefeuille gedaan dus ik heb ook wel iets met de brandweer. Het is heel leuk om hier bij de ontvangst van de tankautospuit te zijn”, aldus burgemeester Beenakker.

Bekijk de hele reportage bovenin het artikel

Foto’s: Andre Jonkheid

Dit bericht is 1098 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief