Archieven

Dit bericht is 5491 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Donderdagnacht rond 03:00 uur is er een brand ontstaan bij Kaasboerderij Boer Bas in Ouderkerk aan den IJssel. De brand was in de winkel van de boerderij. “Het is een heftige brand geweest”, zo meldt Kaasboerderij Boer Bas op Facebook. “We zijn dankbaar dat er geen gewonden zijn gevallen, maar de schade is groot.”

De brand was dusdanig groot dat het naastgelegen woonhuis met rieten dak gevaar op liep. Er werd opgeschaald naar grote brand om voldoende manschappen en water op locatie te krijgen. Door de warmte zijn de ramen van de woning gesprongen. 

De brandweer heeft een brandscheiding gecreëerd in het dak om verdere uitbreiding van de brand naar de woning te voorkomen. Door het snelle handelen van de brandweerlieden kon het woonhuis gespaard blijven.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. Stichting Salvage helpt de bewoners met het afhandelen van de schade. De winkel van de boerderij is vandaag gesloten. “Maar we hopen u snel weer te kunnen helpen op een ‘noodmanier’, houd onze pagina in de gaten”, aldus Boer Bas.

Foto: AS Media

Dit bericht is 5491 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief