Archieven

Dit bericht is 1217 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeenteraad is akkoord gegaan met de realisatie van een nieuwe huisvesting van de buitendienst (BOR). Hiervoor is een krediet van ruim 3,8 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De buitendienst houdt zich onder andere bezig met het onderhouden van het groen: parken, bomen, sloten, maar ook riolering en reiniging van straten. Momenteel is de BOR gevestigd op vier verschillende locaties: Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Bergambacht en Schoonhoven.

De huidige vier locaties moeten worden samengevoegd naar een centrale locatie. Dat wordt aan de Veerweg in Bergambacht waar ook het nieuwe gemeentehuis en politiebureau gaan komen. Volgens het college van B&W is het belangrijk dat er een centrale locatie komt voor de buitendienst, omdat er dan efficiënter gewerkt kan worden.

Efficiëntie
Het doel is een efficiënte bedrijfsvoering creëren en een beoogde doorontwikkeling van de buitendienst. “Er komt een betere samenwerking en afstemming omdat er op één locatie gewerkt wordt. Een betere afstemming zorgt voor een optimale uitwisseling van expertise, mensen en middelen binnen de teams”, zo staat in het voorstel.

Een nieuwe locatie moet ook gaan bijdragen aan de duurzaamheid. Zo wordt de CO2 uitstoot minder, omdat er slechts een locatie in gebruik is in plaats van vier verschillende locaties. De meeste partijen zien dit voorstel dan ook wel zitten. Zo zegt Pascal Zuijderwijk, fractievoorzitter van de VVD: “Het stimuleert het samenwerken en daarbij heeft ook de ondernemingsraad aangegeven het een meerwaarde is voor de werknemers.”

‘Beste oplossing’
Bij de ChristenUnie Krimpenerwaard waren er in eerste instantie wat twijfels, maar na het krijgen van meer informatie over het plan zijn ook zij overtuigd. “We bereiken hiermee een efficiënte buitendienst. Met daarbij een gezamenlijke cultuur. Daarbij maken we ook nog even de slag naar de energiebesparing en de verduurzaming waarbij jaarlijkse lasten lager zullen zijn”, aldus fractievoorzitter Ton van Dorp.

D66 noemt het een positieve ontwikkeling. Zowel voor de medewerkers als voor het financiële plaatje. Het CDA is ook overtuigd dat een nieuwe centrale locatie de beste oplossing is. De PvdA stemt ook voor. “Wij zien dit als een manier om efficiënter te gaan werken. En ook de ondernemersraad is voor dus waarom zouden wij tegen zijn”, aldus Cees van der Graaf, fractievoorzitter PvdA.

Tegenstanders
Niet alle partijen stemmen echter voor een nieuwe centrale buitendienst. Zo diende Pro Krimpenerwaard een motie in om het besluit over een nieuwe BOR uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen. Deze motie is uiteindelijk verworpen.

Een andere partij die tegen stemde is Lokaal op 1. “Voor dit voorstel wil Lokaal op 1 geen verantwoordelijkheid nemen. Vier mooie gemeentewerven van oost naar west moeten weg. Ondanks sturende nota’s zijn wij niet overtuigd van de noodzaak om er een werf van te maken”, aldus JanKees Hoftijzer, fractievoorzitter van Lokaal op 1.

 

 

Dit bericht is 1217 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief