Archieven

Dit bericht is 2899 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK – De afgelopen weken heeft burgemeester Pieter Paans samen met zijn vrouw verschillende kernen in de Krimpenerwaard een bezoek gebracht.  Deze vrijdag stond Krimpen aan de Lek op de planning.

“De mensen hier zijn trots op hun dorp”, wordt er gezegd tijdens het ontvangst van burgemeester Pieter Paans en zijn vrouw Carin in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Er wordt vertelt over hoe het vroeger was, maar ook hoe mooi de vernieuwingen in het dorp zijn.

Vele verenigingen en organisaties zijn voor het bezoek van de burgemeester naar het Cultuurhuis gekomen om te vertellen wat er bij hen speelt. De ondernemingsvereniging vertelt over hoe mooi het contact tussen de ondernemers en dorpelingen is. “Iedereen is betrokken bij het dorp, met elkaar maken we Krimpen aan de Lek.”

Na de verhalen in de ontvangstruimte van Qua Wonen, De Markt van Krimpen, stichting Krak en de Uitkijk, krijgt Carin een bos bloemen van Lieve. Vervolgens kan de rondleiding door het cultuurhuis echt van start gaan.

Een muzikaal onthaal is er op de bovenste verdieping. Daar wordt de burgemeester ontvangen door de huisband van het Cultuurhuis die hem al spelend begroeten.

Achter de huisband staat het jeugdtheaterhuis opgesteld. “Art makes childeren powerful”, is de boodschap die op tafel ligt. Als klap op de vuurpijl wordt er nog een gedicht van Annie M.G. Schmidt voorgedragen.

Vanaf de bovenste verdieping stappen we even naar buiten, het dak op. Daar is een mooi uitzicht over het dorp te zien.

Vervolgens komen we aan bij het jeugdhonk van jongerenwerk. Daar kunnen jongeren terecht voor een avond ontspanning en gezelligheid. Het is ingericht met een keuken, piano, zithoek én een biljart. Dat vraag natuurlijk om een potje met de burgemeester.

Vanuit het jeugdhonk komen we terecht bij de crea’s. Daar worden prachtige pakken gemaakt. Onder andere die van Willem van Oranje en Jacoba van Beieren. Een mooi moment om de burgemeester en zijn vrouw in die pakken te hijsen.

Na de verkleedronde lopen we langs de Engelse les, die ook in het cultuurhuis wordt gegeven, en de directieruimtes. Daarna is het tijd voor koffie en gebak tijdens ‘Nellies koffieochtend’ die elke vrijdagochtend plaatsvindt in het Cultuurhuis.

Na de appeltaart gaan we via de kunstgalerie naar de bibliotheek. Daar wordt onder andere vertelt over de vrijwilligers en de leden van de bieb.

In het midden van de bibliotheek staat Elsa van Historisch OntmoetingsPunt (HOP). Zij vertelt over de fotowand en tentoonstelling over de historie van het oude winkelcentrum in Krimpen aan de Lek.

Na de bibliotheek wordt er afgereisd naar (theater)zaal in het Cultuurhuis. Daar zitten verschillende verenigingen aan tafel die de burgemeester allemaal langsgaat om een praatje te maken over wat er speelt. Zo zijn de klaverjasvereniging, Vrouwen van Nu, muziekvereniging Crescendo en de KDO toneelvereniging van de partij.

Daarnaast wordt er een (fanatiek) potje bingo gespeeld. Daar geeft de burgemeester zijn gewonnen prijs aan zijn vrouw.

Als afsluiter in het Cultuurhuis danken burgemeester Paans en zijn vrouw alle aanwezigen.

Vanuit het Cultuurhuis wordt er vertrokken naar de volgende en laatste locatie, namelijk voetbalvereniging Dilettant. Daar wordt er een rondje gemaakt door het gebouw, gesproken met het bestuur en de vrijwilligers en wordt natuurlijk de tribune opgezocht.

Het was weer een geslaagde dag waarbij de burgemeester kennis heeft gemaakt met (het leven in) Krimpen aan de Lek.

 

Dit bericht is 2899 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief