Archieven

Dit bericht is 1080 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Samen met zijn collega-burgemeesters in de regio verwacht burgemeester Roel Cazemier van Krimpenerwaard dat ondernemers in de horeca- en cultuursector zich aan de coronaregels blijven houden, ook nu het kabinet versoepelingen heeft afgekondigd. “We zetten het handhavingsbeleid voort. Het openen van bedrijven wanneer dat niet is toegestaan wordt in onze regio niet gedoogd. Dat geldt ook voor acties zoals die op een aantal plekken in Nederland zijn aangekondigd.”

De achttien burgemeesters in de regio Hollands Midden hebben overlegd over de stand van zaken rondom het coronaviruszijn. Ze zijn blij dat er versoepelingen zijn aangekondigd. Tegelijkertijd zijn er ook sectoren die nog steeds hard geraakt worden: “De aangekondigde versoepelingen zorgen er bij veel ondernemers voor dat er weer meer mogelijk is. We zijn blij dat de winkels weer tot 17.00 uur open mogen en dat de contactberoepen weer zijn toegestaan. Ook binnen de sport en het onderwijs zorgen de versoepelingen ervoor dat er voorzichtig weer meer kan, ook al is dit pakket tezamen nog niet het eindstation waar we allemaal op wachten.”

Voor de horeca, cultuur en evenementensector bieden de versoepelingen nog niet de verzachting die men hoopte. “Dat is een bittere pil. De klappen in deze sectoren zijn bijzonder hard en het water staat ondernemers vaak tot aan de lippen. Daar zijn wij ons als burgemeesters zeer goed van bewust. Zeker ook omdat de landelijke steunpakketten voor deze ondernemers nog steeds onvoldoende zijn. Tegelijkertijd zijn wij verantwoordelijk voor het handhaven van de door de Rijksoverheid vastgestelde maatregelen. Wij blijven de regels die vanaf zaterdag gelden dan ook handhaven.”

De burgemeesters roepen inwoners en ondernemers in de regio op zich aan de maatregelen te blijven houden: “Laten we er samen alles aan doen de besmettingen weer omlaag te brengen, zodat we na het volgende weegmoment op dinsdag 25 januari de volgende stappen in de goede richting kunnen zetten.”

Dit bericht is 1080 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief