Archieven

Dit bericht is 4587 keer gelezen

Foto: Opening half jaar geleden

AMMERSTOL- Nadat de enige supermarkt in Ammerstol begin 2023 de deuren sloot ontstond bij de bewoners het initiatief om te zoeken naar een oplossing om deze winkel nieuw leven in te blazen. Buurtsuper ‘t Zonnetje heropende afgelopen november na hard werken de deuren. Maar na een half jaar is het einde alweer daar. De enige supermarkt in het dorp sluit de deuren. 

“Dit is echt het laatste wat we wilden”, vertelt bestuurslid Han Steenbergen. De sluiting van de buurtsuper heeft verschillende redenen. “Maar de grootste reden is dat Ammerstol niet koopt. Als we doorgaan bouwen we een flinke schuld op en dat willen we niet. We kunnen niet anders dan de winkel sluiten.”

“Er zijn een aantal vaste klanten die hier echt boodschappen doen, maar die zijn er te weinig. Het grootste deel van de klanten komt hier voor een vergeten pak melk of brood. Er komen gemiddeld 100 tot 120 klanten per dag die een tientje uitgeven. Dat is niet genoeg om open te blijven.”

Emotioneel
Wethouder Irma Bultman benadrukte tijdens de opening dat het nu aan Ammerstol was om de winkel open te houden. “Ik wil een oproep doen, namelijk dat deze buurtsuper niet alleen vandaag open gaat, maar dat hij ook de komende jaren openblijft. Dat doet u door hier de boodschappen te gaan doen en door gebruik te maken van de activiteiten die hier georganiseerd gaan worden. Want de toekomst van de buurtsuper ligt in uw handen.” Helaas stopt het dus na een half jaar al voor Ammerstol.

Steenbergen noemt de snelle sluiting verschrikkelijk. “Het maakt mij echt emotioneel. Voornamelijk voor de vrijwilligers hier en de deelnemers van de dagbesteding. Daar zit ik echt mee. Voor hen stopt het hier. Ook voor de vaste klanten die slecht ter been zijn is het jammer dat de winkel sluit en voor de sociale contacten die hier in de winkel centraal stonden.”

Dit bericht is 4587 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Buurtsuper Ammerstol sluit na half jaar alweer de deuren: ‘Laatste wat we wilden’

  • Dit is was ook 1 van de redenen waarom Gemiva ermee moest stoppen.
    Als inwoners van Ammerstol niet bij de buurtsuper kopen dan is er geen andere keus om de deuren te sluiten. Hoe spijtig voor alle vrijwilligers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief