Archieven

Dit bericht is 1974 keer gelezen

AMMERSTOL- Nadat de enige supermarkt in Ammerstol begin 2023 de deuren sloot ontstond bij de bewoners het initiatief om te zoeken naar een oplossing om deze winkel nieuw leven in te blazen. Afgelopen zaterdag was het zover. Na enkele maanden van hard werken en doorzetten kon met gepaste trots de buurtsuper ‘Het Zonnetje’ feestelijk worden geopend.

Champagne, lekkere hapjes en mooie aanbiedingen. Alles is uit de kast gehaald om de opening groots te vieren. En ook de inwoners van Ammerstol zijn massaal afgekomen om de opening van hun buurtsuper bij te wonen. “Het wordt weer een leefbaar dorp en daar zijn we heel blij mee”, zegt een van de inwoners.

“Er was voorheen een slagerij, buurtsuper en schoenenwinkel en langzamerhand vertrok alles. Toen bleef de buurtsuper over en die ging begin dit jaar ook dicht. Voor oudere mensen was dit ook een plek om elkaar te ontmoeten, sommigen hebben geen auto en zijn afhankelijk. Dus ik ben heel blij dat het weer terug is.”

Met zijn allen
Wethouder Irma Bultman was aanwezig om de supermarkt officieel te openen. Zij benadrukte dat het nu van belang is om de winkel de komende jaren gezond te houden. “Ik wil een oproep doen, namelijk dat deze buurtsuper niet alleen vandaag open gaat, maar dat hij ook de komende jaren openblijft. Dat doet u door hier de boodschappen te gaan doen en door gebruik te maken van de activiteiten die hier georganiseerd gaan worden. Want de toekomst van de buurtsuper ligt in uw handen.”

Vanaf vandaag is de supermarkt echt open voor de dagelijkse boodschappen. “Ik heb er heel veel zin in met de mensen en vrijwilligers, iedereen is super enthousiast”, zegt Mario Plaisier, bedrijfsleider van de buurtsupermarkt. “We hebben dit met zijn allen gedaan en het resultaat dat je nu ziet is geweldig.”

Bekijk de hele videoreportage van de opening bovenin het artikel

Dit bericht is 1974 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Buurtsuper Het Zonnetje feestelijk geopend: ‘Het wordt weer een leefbaar dorp’ (video, foto’s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief