Archieven

Dit bericht is 793 keer gelezen

SCHOONHOVEN- In Schoonhoven vond afgelopen zondag voor de dertiende keer “Carmeliet op Stoom” plaats. Een paradijs voor de liefhebbers van modelbouw en stoommachines.

Het is druk in Baraq in Schoonhoven zondagmiddag. Ruim vierhonderd liefhebbers zijn naar Carmeliet op Stoom gekomen. “De volwassen mannen worden weer een beetje kind hier. En de kinderen die hier zijn vinden het ook allemaal schitterend”, vertelt Louis Faaij, organisator van Carmeliet op Stoom.

De eerste edities van Carmeliet op Stoom werden gehouden in de huiskamer van Louis Faaij. Daarbij werd de collectie van Faaij laten zien aan familie, vrienden en buren. “Daar komt de naam Carmeliet op Stoom ook vandaan. Ik woon op de Carmelietenstraat in Schoonhoven”, vertelde Faaij eerder bij De Waard aan Tafel van RTV Krimpenerwaard.

Na drie edities is de overstap gemaakt naar de bovenzaal van het voormalig Bastion, tegenwoordig Baraq. Aangemoedigd door enthousiasme van collega modelbouwers en belangstellend publiek wordt nu elke vierkante meter in het pand benut. Het evenement is nu zelfs zo groot dat zelfs Baraq te klein wordt.

Bekijk de hele reportage via de video in het artikel

Dit bericht is 793 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief