Archieven

Dit bericht is 1575 keer gelezen

De fractie van de ChristenUnie roept het college van B&W op om op korte termijn bij de provincie Zuid-Holland aandacht te vragen voor de bijzondere positie van de agrariërs in Krimpenerwaard

In de afgelopen jaren is als gevolg van het veenweidepact al veel gepasseerd in de Krimpenerwaard. Veel boeren hebben zich in het kader van grootschalige natuurontwikkeling moeten aanpassen. Daarbij is de belofte gedaan dat er toekomstperspectief zou blijven voor de melkveehouderij in de Krimpenerwaard. Allerlei initiatieven zijn ontwikkeld zoals proeftuin Trots op de Krimpenerwaard en Mijn Koers en ook de aanleg van 350 hectare waterinfiltratie in Vlist op boerenland voor vermindering van uitstoot broeikasgas.

“Dit hele proces wordt nu flink gefrustreerd door de gepresenteerde stikstofplannen van de regering waaruit op geen enkele wijze blijkt dat er rekening wordt gehouden met de uitvoering van het veenweidepact.  Dat kan niet de bedoeling zijn. Daarom roepen we het college van B&W met klem op om hierover met de provincie in gesprek te gaan. De provincie is immers aan zet om de stikstofplannen uit te voeren.” aldus Anthony Tom die namens de ChristenUnie Krimpenerwaard een motie hierover heeft ingediend.

De motie staat op de agenda van de raadsvergadering van 5 juli en is intussen mede ingediend door CDA en SGP.

Dit bericht is 1575 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief