Archieven

Dit bericht is 1669 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het clubhuis van Scouting Jan Willem Friso doet tot 1 november dienst als tijdelijke opvang voor gevluchte Oekraïners. Bestuurslid Dennis van Roon van de scouting en burgemeester Martijn Vroom ondertekenden daartoe een overeenkomst.

In het gebouw zijn slaapruimtes, voldoende sanitair en is kookgelegenheid gecreëerd voor gezinnen/families tussen de 6 en 8 personen. De verbouwing en inrichting is grotendeels klaar, dus de Oekraïners kunnen op korte termijn terecht.

Van Roon: “Wij dragen ons steentje hier graag aan bij als scoutingvereniging. Het idee kwam van een vrijwilliger. Het gebruik voor de tijdelijke opvang heeft impact op ons clubhuis. Ons clubhuis zal veel intensiever gebruikt worden, maar we hebben alle vertrouwen in de gemeente dat we het na afloop weer snel op orde krijgen voor onze eigen activiteiten.”

Burgemeester Vroom is blij dat verenigingen als de Scouting zo meedenken. “De scouting is een belangrijke, mooie vereniging in Krimpen. Het is echt mooi om te zien dat ze nu ook op deze manier willen helpen om de opvang van Oekraïners mogelijk te maken.”

Dit bericht is 1669 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief