Archieven

Dit bericht is 1090 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een tweede beoordeling uit te laten voeren naar de inrichting van het Koningin Wilhelminaplein. Dit besluit is genomen tijdens de vergadering van het college op 12 juli.

Het vorige college besloot afgelopen najaar over het plan van Fase 7 van project De Grote Kruising. In deze fase maken we een ‘fietsstraat’ vanaf het Koningin Wilhelminaplein tot aan de Treviso/Verbindingsweg en op de Oude Tiendweg. Tijdens de inspraakprocedure bleek de afsluiting van de afrit en oprit bij het Koningin Wilhelminaplein het grootste discussiepunt te zijn.

“Hierdoor ontstond een gevoelige discussie. Dat leidde ertoe dat het nieuwe college een tweede beoordeling laat uitvoeren en daarna een definitieve keuze maakt”, laat gemeente Krimpen aan den IJssel weten. Het college kiest ervoor om de tweede beoordeling in juli en augustus uit te laten voeren. Hierdoor willen we voorkomen we dat Fase 7 van het project De Grote Kruising vertraagt.

Onafhankelijke partij
Een onafhankelijke partij gaat met een frisse blik kijken naar de situatie van het Koningin Wilhelminaplein. Zij zullen onder andere kijken naar welke vorige onderzoeken zijn uitgevoerd, wat de gevolgen zullen zijn en of er andere keuzes voor het Koningin Wilhelminaplein voldoende zijn onderzocht.

“Om de onderzoeksvragen te beantwoorden, maakt de onafhankelijke partij voor het grootste deel gebruik van bestaand materiaal dat is verzameld in de voorgaande onderzoeken. De onafhankelijke partij bekijkt daarbij zaken als verkeersveiligheid, het aanmoedigen van fietsgebruik, het sluipverkeer en de bereikbaarheid van de wijk Oud-Krimpen”, aldus gemeente Krimpen aan den IJssel.

De gemeente neemt de aandachtspunten van diverse betrokken inwoners mee in het proces.

 

Dit bericht is 1090 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief