Archieven

Dit bericht is 1098 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het beheren van de gelden die jaarlijks door de gemeente ter beschikking worden gesteld. Dat is het doel van de onlangs opgerichte Coöperatie ‘Tennis Krimpenerwaard’.

“Deze gelden zijn bedoeld voor de renovatie van de toplaag en/of fundering van de tennisbanen”, legt sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek uit. “Hiermee wordt continuïteit van de tennissport binnen alle woonkernen van de gemeente Krimpenerwaard gewaarborgd.”

De oprichting van de coöperatie ontstond vanuit het project Sportaccommodatieplan van de gemeente Krimpenerwaard. Sleeuwenhoek: “In dit plan is de basis gelegd om te komen tot een samenhangend en evenwichtig sportbeleid. Met betrekking tot de tennissport was het doel om in de toekomst op een gelijke manier om te gaan met de accommodaties. Er waren echter bij de start van het project grote verschillen tussen de tien tennisverenigingen in de Krimpenerwaard. Onder andere in de (huur)tarieven en inhoudelijke overeenkomsten.”

Na een inventarisatie en diverse overleggen met alle betrokkenen is vanuit de verenigingen besloten om middels een coöperatie samen verder te gaan. Een krachtig besluit dat de gemeente Krimpenerwaard ziet als goed voorbeeld voor andere sporten, stelt Sleeuwenhoek. “Hoe groot de verschillen tussen de verenigingen eerst ook waren, het doel was hetzelfde: faciliteren dat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen kunnen tennissen. Met dat doel voor ogen hebben ze de moedige keuze gemaakt om samen verder te gaan. Daarmee is er een stevige basis voor een goede samenwerking. Ik ben trots op deze verenigingen die gedurende dit proces vanuit het grote belang zijn blijven denken.”

Dit bericht is 1098 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief