Archieven

Dit bericht is 4158 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de regio Hollands Midden zijn er afgelopen week 5743 coronatesten afgenomen. Daarbij zijn in totaal 94 personen positief getest op het virus, dat is 1,3 procent. Een stijging ten opzichte van de week ervoor. Naast het coronacluster in Hillegom, zijn er ook vier clusters bijgekomen.

Eén van de nieuwe cluster bevindt zich in de gemeente Krimpenerwaard. Het gaat om drie besmettingen. De andere cluster zijn in de gemeenten Alphen aan den Rijn (vijf besmettingen), Bodegraven-Reeuwijk (drie besmettingen) en Gouda (vijf besmettingen).

De GGD noemt iets een cluster als er 3 of meer mensen besmet zijn binnen één groep zoals een bedrijf, organisatie, of vereniging. Meerdere besmettingen binnen één familie noemt de GGD geen cluster.

De besmette personen binnen de clusters zitten allemaal in thuisisolatie. Ook hun nauwe contacten blijven 14 dagen thuis in afwachting of ze klachten ontwikkelen. Onder nauwe contacten verstaat de GGD iedereen die 15 minuten of langer op minder dan 1,5 meter is geweest met een besmet persoon.

De GGD doet geen uitspraken over in welke organisatie of gemeenschap het cluster zich precies bevindt. Dit om de privacy van de betrokkenen te beschermen. Daarom wordt alleen de naam van de gemeente waar een cluster is ontstaan benoemd.

Dit bericht is 4158 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief